Ћерка А.Дугина,"Путиновог мозга",погинула у експлозији

- Дарија Дугина, ћерка утицајног руског филозофа Александра Дугина кога прозападни медији називају "Путиновим мозгом", погинула је у експлозији аутомобила надомак Москве, потврдио је данас агенцији Тас с Андреј Краснов, лидер покрета Руски хоризонт, близак настрадалој девојци.

Свијет 21.08.2022 | 10:00
Ћерка А.Дугина,"Путиновог мозга",погинула у експлозији

Краснов је навео да је Дарија била у аутомобилу свог оца, који је данас возио други ауто, и сугерисао је да је вероватна мета био сам Дугин или можда обоје.

У полицији руској агенцији нису потврдили идентитет жене погинуле у експлозији а навели су да је експлодирао аутомобил "тојота ленд крузер" у близини села Бољшој Вјаземи, у московском региону.

Како оцењује Си-Ен-Ен (ЦНН), Дугин је десничарски аутор и идеолог и сматра се творцем или "духовним вођом" руске војне операције у Украјини, као и да има значајан утицај на руског председника Владимира Путина, због чега га називају "Путиновим мозгом".

Његова ћерка Дарија (30) студирала је филозофију на Московском универзитету.

Она је у марту ове године доспела на америчку листу санкционисаних Руса као уредник сајта Уједињени свет (УWИ), на којем је у једном чланку навела да ће Украјина нестати ако буде примљена у НАТО.

(Тањуг Фото: Фрее имагес/Илустрација)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сад она

21.08.2022 09:54

Нестала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Казна

21.08.2022 10:15

Не гине се само на борбеној линији

ОДГОВОРИТЕ