Одговорност за отимачину имовине РС мора постојати

Пред грађанима Републике Српске у октобру је референдум и очекујем да ће они изабрати промјене и бољи живот за себе и своје породице, казао је данас у Новом Граду предсједник СДС Мирко Шаровић, приликом обиљежавања 32 године од оснивања Српске демократске странке у овој општини.

Република Српска 19.08.2022 | 19:35
Одговорност за отимачину имовине РС мора постојати

Он је поручио да Република Српска мора чувати своје природне ресурсе који су окосница њеног развоја.

„Нова власт ће имати шта да ради након октобра. Одговорност мора да постоји за послове и уговоре који су учињени на штету Републике Српске и њених грађана. Ресурсе које они продају ових дана су јавни и ничији други и ти сумњиви послови неће проћи тек тако“, поручио  је Шаровић.

Он је истакао да му је задовољство што данас присуствује обиљежавању 32 године од оснивања СДС у Новом Граду.

„Након што је 12 јула прије 32 године у Сарајеву основан СДС тај пламен промјена је захватио и Крајину, а међу првима то се десило у Новом Граду. Многи чланови наше странке из ове општине су били  перјанице СДС.  Нови Град  је мјесто СДС, то је увијек било и то ће показати и у наредном периоду“ истакао је Шаровић.

Честитајући јубилеј СДС Јелена Тривић, потпредсједница ПДП, је захвалила на позиву да присуствује обиљежавању 32 године Општинског одбора СДС Нови Град.

Она је поручила да је Нови Град мјесто гдје треба покренути питање изградње одлагалишта нуклеарног отпада на Трговској гори у Хрватској. 

„Челни људи режима су били овде прије неколико дана и то питање апсолутно нису коментарисали. Ми кажемо да се о томе не смије ћутати да се интереси  Републике Српске РС не могу бранити Пељешким мостом, него Трговском гором“, поручила је Тривићева. 

Предсједник Општинског одбора СДС Нови Град Младен Шумар је рекао да је октобар вријеме да се крене са стварањем боље будућности и да дођу промјене у РС на економском и социјалном плану.

„Храбри људи су заједно са народом и Војском Републике Српске створили прву српску државу западно од Дрине. На нама је да се боримо да наш народ има услове да остаје у Српској да у ној нормално живи и ради“, казао је Шумар.

Упитан да прокоментарише изјаву предсједника СНСД Милорада Додика, који је рекао да не  гарантује да ће случај Трговске горе бити ријешен, Шумар је казао да Додик не гарантује ништа када је у питању Република Српска и Трговска гора.

„Ми из Новог Града и околних мјеста  смо покушавали да покренемо питање рјешавања овог проблема више пута, али режим се оглушио из њима знаних разлога. Ми ћемо када преузмемо стање у РС ово питање ставити на листу приоритета“, поручио је Шумар.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Хитна порука из Беца

19.08.2022 18:11

Свједоцим, да је Владо Дјајиц Црта купио многе некретнина у Бецу а јеце је купио јос један стан од 140 м2. Провјерите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.08.2022 23:14

Па то стварно треба провјерити. И изписати на свим билбордима власнике станова по иностранству.

Name

Уф

19.08.2022 18:53

Све мозе бити истина . Али? Немој мислити да смо наивни,ти си гора ,јер радис по налогу стр.амбасада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.08.2022 23:17

Ма да , као стране амбасаде, стварно вам је супља та прица о странцима и издаји. Измедју домацег криминала и страних амбасада - бирам стране амбасаде.

Name

Зв

20.08.2022 06:02

Јел' ради за 40 британских обавјештајаца.

Name

+

19.08.2022 19:47

БРАВО. ДРУГ ИЗ БЕЧА. ТАКО БРАТЕ. ИСТИНА И КАШАЉ СЕ НЕ МОГУ САКРИТИ. ПА ШТА ОНИ МИСЛЕ. ДА СУ ЈАЧИ О ЦИЈЕЛОГ НАРОДА И РС. КОНСТАТУЈЕМ ДА СУ МНОГО, МНОГО Г Л У П И. ЧЕСТИТАМ СДС ИЗ НОВОГ ГРАДА 32. ГОДИШЊИЦУ ОСНИВАЊА. СВЕ ШТО СТЕ РЕКЛИ, ЈЕ ИСТИНА И ЗА ПОДРЖАТИ. ОВИ ОКОЛО, ПО СВИЈЕТУ КУЋЕ. ДА БИЈЕЖЕ. НЕЋЕ МОЋИ, КАДА СЕ СУДУ ДАЈУ ЧИЊЕНИЦЕ. РЕПУБЛИКА СРПСКА, МОРА ОПСТАТИ. ОВИ ЉУДИ СУ НАМ С А Д А ОД БОГА ДАТИ, ДА ЕКОНОМСКИ, ПРАВНО И ДЕМОГРАФСКИ ОПСТАНЕМО. ДА СЕ МНОГИ ВРАТЕ НА СВОЈЕ ИЗ ДИЈАСПОРЕ У СРЕЂЕНУ РС. СВИ ЉУДИ, КОЈИ СУ РОЂЕНИ И ВИДЕ И СВОЈ НАПРЕДАК ОВДЈЕ. ИЗГРАДЊА НА ТРГОВСКОЈ ГОРИ СЕ МОРА ОБУСТАВИТИ. ТО ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ САДА ЗА РС И Б И Х. ХОЋЕМО ДА ЖИВИМО. НЕЋЕМО ДА НАС УБИЈАЈУ ПОСТЕПЕНО. ШАРОВИЋ, ЈЕЛЕНА, ВУКАН, РАДОВИЋ И СВА ОПОЗИЦИЈА. 2.19.2.О22. ГОДИНЕ. +. Н А Р О Д.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

20.08.2022 13:14

Ал исто тако вас немар и нерад у том правцу мора бити санкционисан

Name

Срби РС

22.08.2022 05:45

Постовани смраду из беча дај нам адресу тих станова И папир да видимо да је купио И неписмени створе ко ти је јеце

ОДГОВОРИТЕ