Судар два мала авиона, најмање двоје погинуло

Два мала авиона сударила су се у сјеверној Калифорнији док су покушавала да слете на локални аеродром и најмање двоје од троје путника је погинуло, саопштили су званичници.

Свијет 19.08.2022 | 08:49
Судар два мала авиона, најмање двоје погинуло

Авиони су се срушили у четвртак на локални аеродром код града Вотсонвила у америчкој савезној држави Калифорнија, нешто прије 15 часова, наводи се у саопштењу градских власти на Тwиттер у.

Аеродром у власништву града нема контролни торањ за усмјеравање слијетања и полијетања авиона, преноси АП.

У двомоторној цесни 340 биле су двије особе, а само пилот у једномоторној цесни 152 у тренутку несреће, саопштила је америчка Федерална управа за ваздухопловство.

Званичници су навели да је пријављено више смртних случајева, али још увијек није познато да ли је неко преживио, наводи АП.

Фотографије и видео-снимци објављени на друштвеним мрежама приказују олупину једног малог авиона у травнатом пољу поред аеродрома.

На једном снимку приказан је облак дима видљив са улице у близини аеродрома.

На фотографији из града Вотсонвила види се оштећење мањег објекта на аеродрому, а на лицу мјеста су ватрогасци, наводи АП.

Авиони су били на висини од око 60 метара када су се срушили, рекао је један очевидац за локалне новине.

Он је, како је навео, возио поред аеродрома када је видио како се двомоторни авион снажно нагиње удесно и удара у крило мање летјелице, која се "само спирално спустила и срушила" близу ивице аеродрома и недалеко од кућа, преноси АП.

Двомоторна летјелица је наставила да лети, али уз напоре, рекао је очевидац, а онда је видио пламен на другој страни аеродрома.

Још два пилота такође су повријеђена у паду авиона на другим мјестима у Калифорнији током јучерашњег дана, наводи америчка агенција.

Вотсонвил се налази у близини залива Монтереј и удаљен је око 160 километара јужно од Сан Франциска.

(Тањуг  Фото: Принтсцреен)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ноле

19.08.2022 07:22

Дебили,возају се авионима као са аутима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па да

19.08.2022 08:58

Пресли са друмског на авиоо саобрацај мсло им по путевима бјеснее аад и по небууу бјеснее све приватни авиониибандее бјрлосвјетскее !!

ОДГОВОРИТЕ