Велики скандал у Хрватској, прекинут меч због расизма

Пријатељска утакмица хрватских клубова Задра и Шибеника прекинута је у 65. минуту због расистичког испада домаћих навијача и то при вођству гостију од 4:2.

Фудбал 18.08.2022 | 07:53
Велики скандал у Хрватској, прекинут меч због расизма

Меч, иначе великих ривала, није могао да се одигра до краја због националистичких и расистичких испада публике.

Прво су вређали играча Шибеника Тина Матића повицима "Матићу, Србине", да би нешто касније на ред дошао Маркос Мина, коме су упућивали мајмунске крике, да би то после ескалирало на бацање банана на терен, а онда и стаклених флаша!

Меч је прекинут, играчи су се повукли у свлачионице, а клубови су се после овог огромног скандала огласили саопштењима.

"У име свих Задрана овим путем се извињавам Шибенику и Маркосу Мини за овај срамотни испад дела гледалаца. Морам нагласити како то нису наши навијачи и да оваквом понашању нема места на спортским теренима. Оштро осуђујем и згрожена сам овим чином и направићемо све потребно како би се открили починитељи овог инцидента", поручила је председница задарског клуба Ива Бокановић.

Шибеник, иначе члан највишег ранга хрватског фудбала, препричао је да су се десиле "забрињавајуће сцене".

"Од првог минута гледаоци који су присуствовали утакмици су почели да вређају играча ХНК Шибеника на националној основи узвикујући, цитирамо: 'Матићу, Србине.' Након тога уследило је вређање и омаловажавање играча ХНК Шибеника Маркоса Мине на расној основи, упућујући погрдне звукове (хукање) према њему. Све је кулминирало бацањем банана и напослетку стаклене флаше према играчу на терену, усред чега је утакмица и прекинута у 65. минути одлуком судија", закључује се у њиховом виђењу целе ситуације и сада се чека оштра реакција ХНС.

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СЕННА

18.08.2022 06:31

КОЈА СРАМОТА. ТО ВАМ ЈЕ ЕВРОПСКА ЗЕМЉА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис М. Бања Лука

18.08.2022 07:58

Зашто би чињеница да је неко Србин била увредљива?

ОДГОВОРИТЕ