Почела подјела уџбеника ђацима широм Српске

Општине Језеро, Шипово и Кнежево данас је обишао и градоначелник Драшко Станивуковић, који се том приликом дружио са основцима, подијеливши им уџбенике.

Република Српска 17.08.2022 | 23:08
Почела подјела уџбеника ђацима широм Српске

 Како је већ и најављено, представници Града Бање Луке почели су данас са подјелом кориштених уџбеника за дјецу од петог до деветог разреда у градовима и општинама широм Републике Српске.

Општине Језеро, Шипово и Кнежево данас је обишао и градоначелник Драшко Станивуковић, који се том приликом дружио са основцима, подијеливши им уџбенике.

Пожелио им је срећну и успјешну нову школску годину, те је поручио да је ово за градску администрацију један од најљепших дана.

-Ово је заиста важан тренутак, јер данас обилазимо лијепим поводом општине широм Републике Српске. Бања Лука поклања сву своју пажњу и љубав многим локалним заједницама, али показујемо да имамо велики дио одговорности и према читавој Републици Српској. Данас смо започели са подјелом бесплатних уџбеника, радићемо то и сутра, али и у наредним данима – рекао је градоначелник.

Поручио је како је све ово дио „Великог почетка“, односно нове школске године која убрзо почиње.

-Ми желимо да покажемо да је наша Бања Лука одговорна као највећи град Републике Српске према цијелој Српској. Симбол свега онога што ми радимо огледа се кроз нашу дјецу и наше основнце, кроз наше најмлађе. У све школе смо донијели пакете уџбеника. То смо урадили у Језеру, Шипову, а сада идемо у Кнежево – додао је он.

Како је истакао, поносан је на Бању Луку што је баш на овај начин показала љубав према најмлађој популацији.

-Бања Лука је прва локална заједница у Републици Српској која је ученицима од петог до деветог разреда обезбиједила бесплатне уџбенике. Ми сматрамо да институције треба да припремају дјецу за школе. Срећан сам јер неколико општина слиједи наш примјер и њихово руководство је одлучило да обезбиједи књиге за основце – закључио је градоначелник.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БОБ РОЦК

18.08.2022 07:09

Ово је добро а и сваке наредне године ће бити све лакше, требаће све мање књига, а сад ће ваљда и краљ-бог подијелити оловке свим основцима као контра мјеру "опозицији" мада му је фокус тренутно на најбројнију популацију и највиталнију-пензионере, вјерне гласаче и будућност будућих ски-центара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

18.08.2022 07:16

Да вас цујемо сада оне који неце ни да доцекају ове сто тако помазу неспособне нацелнике и градонацелнике науците како се помазе граданима тако мало а тако пуно знаци а то це и на изборима знати градани да цијене БРАВО ДРАСКО ПОДРСКА ТЕБИ А ИСТО ТАКО И ЉУБИСИ ПЕТРОВИЦУ,показујете им сваки дан како треба да се ради у интересу градана и РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јањанин

18.08.2022 07:16

Да ли је уруцио удзбеник нацелнику Сипова Милану Ковацу како би науцио да ријеке не теку дзаба?

ОДГОВОРИТЕ