Стејт департмент: Ескобар у Бриселу да подржи дијалог

- Вашингтон је задовољан сто ће се сутра у Бриселу састати лидери Србије и Косова изјавио је вечерас за Тањуг портпарол Стејт департнента и нагласио да је за САД важно да обе стране искористе тај састанак како значајно унапредиле разговоре о нормализацији односа.

Србија 17.08.2022 | 22:41
Стејт департмент: Ескобар у Бриселу да подржи дијалог

Портпарол Стејт Департнента, истиче да је заменик помоћника државног секретара САД Габријела Ескобар и отпутовао у Брисел како би подржао састанак на високом нивоу у оквиру Дијалога који води ЕУ.

"Задовољни смо што ће се лидери Србије и Косова састати сутра у Бриселу у оквиру Дијалога уз посредовање ЕУ. У потпуности подржавамо тај дијалог. Важно је да обе стране искористе сутрашњи састанак да значајно унапреде своје разговоре о нормализацији", навео је портпарол.

Председник Србије Александар Вучић састао се вечерас у Бриселу са специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Ескобаром, уочи сутрашњег наставка дијалога Београда и Приштине на највишем нивоу.

"У изузетно отвореном разговору, истакао сам да ће Србија, као озбиљна, поуздана и одговорна страна у дијалогу, наставити да улаже максималне напоре у циљу одржања мира, стабилности и напретка целог региона", написао је Вучић на инстаграм налогу "Будућностсрбије", после састанка.

(Тањуг Фото: Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

055

18.08.2022 06:47

Додиков изасланик!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

18.08.2022 10:34

Стизе и подрска, па лепо. Договор је могуц, ако се повуку окупатори са насе земље. Курти нека замоли подрску, да га поведе преко баре кад подје својој куци.

ОДГОВОРИТЕ