Цвијановићева није лидер, а Додику је истекао рок трајања!

Свуда у свијету је нормално и уобичајено да опозиција критикује власт, само код нас власт гради кампању за предстојеће изборе, највећим дијелом, на критиковању опозиције, каже Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке. 

Република Српска 16.08.2022 | 11:25
Цвијановићева није лидер, а Додику је истекао рок трајања!

Очигледно је, каже Шаровић, да чим се појаве озбиљни проблеми у функционисању осовине СНСД-СДА-ХДЗ, а они су присутни свакодневно, крећу прозивке од стране највиших функционера СНСД-а како би опозиција требало да им рјешава те проблеме.

„Бисера Турковић, министар спољних послова БиХ, коју је на ову позицију довео СНСД својим гласовима у Парламентарној скупштини БиХ, писала је генералном секретару НАТО Јенсу Столтембергу, а он јој одговорио да 'НАТО развија сет мјера, посебно скројених за Босну и Херцеговину, у складу са вашим потребама'. Српски члан Предсједништва Милорад Додик завапио је како је Турковић Столтембергу писала неовлаштено и да је одбрана у надлежности Предсједништва БиХ и оптужио опозицију Републике Српске“, напомиње Шаровић.

Он је подсјетио да је Додик договорио и поздравио долазак додатних њемачких снага, а да сада мијења плочу. 

„Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Милорад Додик колико знам поздравио је долазак контигента њемачких војника. Ми из опозиције нисмо се утркивали у том аплаудирању... Они су договорили да дођу па нека онда то и зауставе“, истакао је Шаровић.

Каже да се све то, и још много тога, дешава се јер се српски члан Предсједништва БиХ не мијеша у свој посао.

„Умјето тога он по Републици Српској дијели 100 КМ пензионерима и омладини пред изборе, док поред њега у Сарајеву пролазе овако крупне, стратешке ствари. А упориште за та дешавања је ‘Програм реформи' који је Милорад Додик потписао искључиво зато да би Зоран Тегелтија био именован за предсједника Савјета министара и формирао најнеуспјешнији сазив откад постоји ова институција“, напомиње Шаровић.

Поручује да опозиција има рјешење за ове проблеме. 

„Потребан нам је нови министар иностраних послова, нови предсједник и сазив Савјета министара и нови српски члан Предсједништва БиХ, који неће радити овакве ствари, а послије се крити иза опозиције“, категоричан је Шаровић.

Он каже да је актуелном српском члану Предсједништва БиХ одавно је истекао рок трајања. 

„Док је он доводио хармоникаше у зграду Предсједништва, друга два члана су се бавили озбиљним питањима и доносили одлуке често против интереса Републике Српске“, подсјетио је Шаровић.

Он наводи да Жељка Цвијановић сигурно није особа са капацитетом за рјешавање озбиљних и стратешки важних питања. 

„Показала је то кроз своју комплетну политички каријеру. Она није ни лидер ни креатор политика, него пуки извршилац. И ни у томе није добра“, оцијенио је Шаровић.

Истиче да на позицију Српског члана Предсједништва треба доћи неко ко и има знања, снаге и искуства да се ухвати у коштац са искушењима.

„Имамо рјешење за већину проблема, само нисмо у позицији да доносимо одлуке. У октобру ће се то промијенити. Срби ће добити члана Предсједништва БиХ кога уважавају сви у региону, укључујући чак и оне који нам нису пријатељи, и који има знања, снаге и искуства да се ухвати у коштац са искушењима која су ту. И са онима која нас тек чекају“, поручио је Шаровић.

(БН)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Просјечни Рогатичанин

16.08.2022 09:50

А ко је та Жељка Цвијановић? Чиме се бави? Гдје ради? Одакле је, гдје се њени копају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незналице

16.08.2022 12:21

Сад стално пропагирају додиковци да су сви политицари исти неби ли се тако спасили и преварили народ. Отузни су. Не знају ниста урадити.

Name

Борац

16.08.2022 14:54

Бисерка је задузена само куповину папака и да има 17 савјетника.

Name

Истина

16.08.2022 10:00

Све тачно. Опстају само на измишљотинама и лажним кризама. Доста је више стварно. Уништише све што смо имали!

ОДГОВОРИТЕ
Name

песимиста

16.08.2022 11:36

А Ви сте господине млади и перспективни, пуни елана и ентузијазма? Гласам онда за Вас господине!

Name

Тито

16.08.2022 10:30

Е нека је теби рок трајања на почетку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС-РВИ

16.08.2022 12:43

Опет је геније за лазног патриоту бурлу, и његову црвену секту!!! Бар је прогласен као најбољи министар у савјету министара БиХ… он се бар борио за сељака, да мозе извезти оно сто произведе, а ови затварају врата по цијелом свијету!!!

Name

Плави

16.08.2022 16:05

Ко га је прогласио? Муслимани? А што се тиче извоза, ј**о вас извоз. Кад будеш имао вишка, онда извози, а док имаш домаћих купаца, нема извоза, а нарочито не увоза.

Name

Калновик

16.08.2022 10:32

Калиновик је за промјене. Мирко спаси нас ове ноцне море и снсда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адам Сукало

16.08.2022 11:11

Ја сам за Миркана, само он мозе сацувати РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

16.08.2022 11:18

Заљка је лидер али у провалама глупости и јадан је народ коме је она предсједник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

16.08.2022 11:27

Зељка није ниста! Нула прекризена! Једино је позната по дрском понасању и презиру према свима који нису цланови њене струје Секте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Битно

16.08.2022 11:34

Је да си ти лидер. А о року трајања мислим ипак да си ти старији од дотичног кога си прозвао. Мислим да сте запоставили младе људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

16.08.2022 14:18

Мисли се наравно на политицки рок трајања

Name

Да

16.08.2022 11:41

Али свугде у свијету постоји власт и опозиција, а ми нажалост нити имамо власт нити опозицију. Имамо типичан "босански лонац".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

16.08.2022 12:20

Истекао је њима рок био и 2014 и 2018 али су су тада покрали изборе јер су конртролисали ЦИК и штампали гласачке листиће. То више неће проћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моје изабраније

16.08.2022 12:32

Све странке су једна страна ... Народ је насупрот као и остали проблеми које морамо ресити ... /Т /З

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нека

16.08.2022 12:53

Иде у кафић конобарисати, има пуно потражње за конобарица. То јој је професија. Фаца јој није ни за то, одвратна је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

16.08.2022 13:53

Боже паметног и рјечитог човјека овога Шаровића, не може бити ни предсједник Мјесне заједнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

16.08.2022 16:05

МИРКО, НАЈЗРЕЛИЈИ У ОВИМ МОМЕНТУ ИЗ РС ЗА ПРЕДСЈЕДНИШТВО. ЗДРАВ КО СРЧА. МУДАР, ДОКАЗАО СЕ НА ПОСЛОВИМА, НА НИВОУ Б И Х. ИСКРЕН БОРАЦ У МИРУ ЗА БОЉУ БУДУЋНОСТ СВИХ У РС, А БОГМЕ И У ЦИЈЕЛОЈ Б И Х. ПО ДЕЈТОНУ СЕ МОРАЈУ СВИ, УВАЖАВАТИ И ДОГОВАРАТИ. Ови досад се нису тукли, а пред Изборе плаше Народе Ратом. Идиоти, лажови, крадљивци, корумпирани и криминални, НЕРАДНИЦИ, сви са привилегијама. БАСНОСЛОВНИ РАСИПНИЦИ. РАДНИЦИ МРШАВИ, ГЛАДНИ, А И ЖЕДНИ, БЕЗ ИКАКВИХ УСЛОВА ЗА РАД И ЗА 700 КМ. ДА СЕ САМ УБИЈЕ. ТО НИГДЈЕ НЕ ДОСТИЖЕ. КОЛИКЕ ДУ ЦИЈЕНЕ ХРАНЕ????????ГРАЂЕВИНА И ПОЉОПРИВРЕДА НА 42 СТЕПЕНА. Наша Власт, и климу у ауту, у авиону, у канцеларијама. Трошкови аута, горива, механичара, за сав род и ПОЛТРОНЕ. Одвојен живот, иако су код куће. И много тог још.....МИРКО, ЈЕЛЕНА, ВУКАН, РАДОВИЋ. ДА ПРАВНУ РС УСПОСТАВЕ. СРЕЋНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.08.2022 16:07

За мирка и јелену подрска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Кичић

16.08.2022 18:25

Политички концепт СНСД -а је потрошен.РС треба нове политичке идеје нове лидере нове покитике које ће стабилизовати РС прије свега политички а нарочито економски.То СДС може и треба да води ..Стоп:корупцији,партократији,криминалу ,политичкој манипулацији..СДС преузма одговорност за РС и демократизацију нашега друштва а зато треба подршка народа.Заједно можемо и морамо да " Живимо боље "

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

16.08.2022 20:37

Шаровићу.зар не видиш да се додо погубио.НАТО трупе му улазе у државу да он појма нема гдје ушле и гдје изашле.можда очекује опет тенкове у Б.Луку...