"У Брисел идемо да покушамо очувати мир и стабилност"

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да иде у Брисел на дијалог Београда и Приштине како би покушао да очува мир и стабилност, јер је то његов једини циљ.

Србија 15.08.2022 | 12:32
"У Брисел идемо да покушамо очувати мир и стабилност"

Вучић је, након присуства приказу новопроизведеног наоружања и војне опреме из домаће наменске индустрије за потребе јединица Војске Србије, у изјави новинарима, поручио да Србја никоме, и ничим не прети, већ жели само да обезбеди поштовање међунардних правила, међународно правних норми од Резолуције УН 1244 до Бриселског споразума.

„То су споразуми који су важећи, на снази и морају да буду поштовани и примењивани“, истакао је он.

Вучић је,на питање да ли Аљбин Курти појачава реторику у односу на Београд због унутрашњих проблема, имајући у виду рестрикције струје, рекао да не жели то да коментарише.

„Надам се да неће морати да искључују струју, јер би било лоше за њих, за нас и све људе који живе тамо. У питању велики новац. Струја може да се купи на тржишту, али питање је ко може да је плати. Питање је да ли је донео одлуку да се не задужује додатно или да ли нема новца“, приметио је он.

Вучић је рекао да није лако јер је цена струје данас виша од 430 евра, а када се купује за зиму и више од 1.000 евра по мегават сату.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Горан

15.08.2022 10:39

Да ли ће успети?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

15.08.2022 12:50

Успјет це сигорно јер Србија је једна дрзава,а КиМ друга дрзава и јос када се види да Нато стоји иза те дрзаве,а знамо како смо просли деведесетих мир је пријеко потребан.Не вјерујем да имамо неку будалу која би покренула унапријед изгубљени рат. А друго треба бити реален па признати да смо на КиМ веца мањина него у Хрватској и БиХ.На КиМ нема нас висе од 5%.

Name

Прњавор

15.08.2022 14:43

А вамо стално правиш проблеме,дижеш тензије и страшиш народ шупљим прицама..као неко ће их напаст..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леео

15.08.2022 14:51

Тако је

Name

Да којим случајем

15.08.2022 17:29

Косовске власти хапсе и процесуирају нападаче и да Православци немају великих проблема, ја мислим да би београдски режим изгубио све аргументе да напада државу Косово! Овако, бг режим изазива кризе и сваљује ба Албанце. Сјетимо се Православне провокације воз црквама из 2017! Па Убиство ивана оливеровица! па пуцњаве на граници Мердар... Па бацање бомбе на Вучића када су окривљени Албанци а онда се успоставило да је Павославац бацио бомбу!