Злоупотреба јавних ресурса од стране СНСД-а у кампањи?

Уговоре за приправнике, који су приправнички стаж у трајању од 12 мјесеци већ одрадили, СНСД-ов начелник општине Рогатица Милорад Јагодић продужиће за још три мјесеца, односно до завршетка општих избора и мјесеца октобра, тврди опозиција у Рогатици, позивајући се на изворе блиске Општинској управи Рогатица.

Република Српска 15.08.2022 | 11:54
Злоупотреба јавних ресурса од стране СНСД-а у кампањи?

Тако у Рогатици приправнички стаж траје 15 умјесто 12 мјесеци, као некада војни рок. Опозиција овај потез начелника оцјењује као злоупотребу јавних ресурса у сврху предизборне кампање.

“Уколико уложимо жалбу Централној изборној комисији, бићемо оптужени од стране СНСД-ове пропаганде да смо против запошљавања младих људи, што није тачно. Напротив, ми јесмо за запошљавање младих људи, али у складу са законом и по професионалним референцама.

Уколико пустимо да ово прође тек тако ризикујемо да јавним новцем СНСД, само на овај начин, придобије преко 150 бирача. То може бити пресудно за изборе у овој општини у којој се разлика између броја освојених гласова између СДС-а и СНСД-а зна кретати од неколико стотина до неколико десетина гласова разлике” каже наш извор из СДС-а Рогатица.

Новац за ову намјену обезбјеђује се из буџета општине, којим располаже СНСД-ов начелник и преко Завода за запошљавање Републике Српске, на чијем челу је Мирослав Вујичић, који је уједно и актуелни посланик СНСД-а у НСРС, и бивши шеф Кабинета СНСД-овог члана Предсједништва БиХ Небојше Радмановића.

Одатле је страначку линију располагања јавним новцем за потребе предизборне кампање СНСД-а веома лако пратити.

ВД директор цијели мандат

Друга линија незаконитог располагања јавним новцем за потребе предизборних кампања креће из ШГ “Сјемећ” гдје је Јагодић, прије начелничке функције, био директор. Наслиједио га је Младен Лакић, који је званично именован на ову позицију крајем 2018. године.

Лакић, иначе предсједник Клуба одборника СНСД-а у СО Рогатица, крајем ове године навршиће пуне четири године, дакле цио један мандант, на функцији в.д. директора “Сјемећа”.

Из овог јавног предузећа новац за потребе СНСД-а извлачи се на разне начине. Сви страначки састанци одржавају се у великој сали “Сјемећа”. Чак и страначког шефа, Милорада Додика, дочекују у овом јавном предузећу, а не у згради Општине.

У неколико протеклих изборних циклуса и Изборни штаб ОО СНСД Рогатица био је смјештен у “Сјемећу” гдје је кориштена репрезентација, возни парк и сви други ресурси предузећа за потребе СНСД-а.

Све то у супротности је са законом. Становницима Рогатице који обећају гласати за СНСД радним машинама овог предузећа насипају се путеви до имања, штала и помоћних објеката, а уколико сви сељани гласове обећају СНСД-у, чак им се и асфалтирају путеви. Све средствима јавног предузећа које мјесецима својим радницима не уплаћује порезе и доприносе на плате.

Страначким активистима, током предизборне кампање, гориво се точи на бензинским пумпама на рачун “Сјемећа” и Општинске управе Рогатица у приватна возила, преко картица јавног предузећа и локалне управе, а троши се на довожење бирача који гласају за СНСД.

Недавна журка, на којој су им циљна популација били малољетници који до 2. октобра навршавају 18 година и стичу право гласа, и којима су о великим количинама точили алкохолна пића у покушају да придобију њихове гласове, још једном је показала да СНСД нити бира средства нити методе да отме гласове. А о овом случају злоупотребе извјештавали су и други медији.

У таквим околностима нема говора о фер и поштеним изборима, сматра рогатичка опозиција и од институција система очекује реакцију и спречавање ових незаконитих радњи.

(ИСТОК)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Снсд = злоупотреба

15.08.2022 10:20

Коме то јос није јасно, умријеце глуп...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.08.2022 15:10

Као Рогатица раде све општине гдје је СНСД на власти. И то већ годинама. Гори су они што таква понижења прихватају и тако дају подршку за беззакоње а не траже промјене.

Name

Лијевце поље

15.08.2022 10:23

Лопови све раде како би покусали да купе и добијy изборе али ако ми гласаци будемо паметни то овим криминалцима нецемо и несмијемо дозволити да јос 4 године пљацкају градане и Републику Српску

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈПС СУМЕ РС

15.08.2022 10:28

Сума неце презивљети изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.08.2022 14:45

Ваљда це неко некад истразити овај злоцин према природи у Сг Романија Соколац

Name

ЦИК И ТУЗИЛАСТВО

15.08.2022 10:30

Сном мртвијем спава...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

15.08.2022 12:21

Паметни гласачи ће узети све бенефите и неће гласати за лопове.

Name

Аа

15.08.2022 10:35

Распитајте се мало зашто је хеликоптер АW 119 ХС РС пререгистрован на владу Србије, односно зашто је као власник уписана влада Србије умјесто досадашњег, и правог власника, хеликоптерског сервиса и владе Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РеАа

15.08.2022 14:04

Нема ста распитивати паре све ураде

Name

БОБ РОЦК

15.08.2022 11:12

Јака општина ко и РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Просјечни Рогатичанин

15.08.2022 11:12

Рогатица је постала приватна Јагодићева прћија, овдје се више не може живјети, побјеже ко год је у прилици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

15.08.2022 12:54

Није само Рогатица.Комплет РС је таква.

Name

Бранко

15.08.2022 13:15

Тако раде сваких избора ништа нисте ново открили! Што је најгоре нажалост опет ће побједити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док ви

15.08.2022 14:49

Само размишљате шта да радите и срам вас да их пријавите они ће обезбиједити себи још цетири године пљачке. Патриота је онај који пријављује крадју, лоповлук и криминал ВЛАСТИ и никакав издајица. То мора бити приоритет. Пријава свуда па и странцима јер и ти странци су ту у БиХ дуги низ година и због тога су ту.

Name

Ре

15.08.2022 14:38

Све дрзавне фирме су распродали само да себи стрпају у дзеп народ је дозволијо сада се цасте а ми гледајмо поздрав бн тв

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

15.08.2022 18:35

Све це тако превести на Србију Хрватсју Турску и опет ојјјј хааа! Оглодали будзетттт пљацкааа стољецаа институције пунеее гласацке масинерије све дрзавно лопови преписали на себе и своје кумове родбину љубавнике возаце в9зацице калигулее 21 вијека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

16.08.2022 06:24

Па зашто одмах не пријавите СНСД ако врши злоупотребу ресурса!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопурде

16.08.2022 08:55

снсдеове у Рогатици,исто тако и у Вишеграду.ђуревић дјели гратис гробна мјеста.Нека направи бисту оном из рик,што му штела фотељу.Срам вас било,има бога ,и вићете се ојаду свом забавити,као што сте народ забавили.

ОДГОВОРИТЕ