Мајка Бориловића: Боље што ни њега више нема

Два дана послије стравичног масакра на Цетињу, Светлана Бориловић, мајка Вука Бориловића, не може да верује да је њен син у крвавом пиру убио 10 људи, од тога двоје дјеце својих подстанара, и на крају и сам пао од метка.

Регион 15.08.2022 | 09:17
Мајка Бориловића: Боље што ни њега више нема

У исповијести за Телеграф сломљена од бола, истиче да је боље што ни њега више нема кад је већ направио звијерство.

Она је јуче, док су Цетињани оплакивали и сахрањивали жртве и молили се за здравље шесторо рањених, испричала да је Вук имао прекид филма и да је све урадио несвјестан стравичних посљедица.

Несрећна жена у сузама каже да ништа није указивало на трагедију и да је њен син спреман да усмрти и једног човека, а камоли десетине одраслих суграђана и двојицу дјечака, његових подстанара, које је звијерски упуцао за ручком.

"Ја сам без душе и не знам да ли ћу преживети ову муку. Како ово да ме снађе од мог детета, да читав град и земљу завије у црно?! Зашто, сине, стално се питам, а одговор никада нећу добити", каже Светлана.

Додаје да Вук није био проблематичан и порочан, да је био миран човјек који је, изгледа, пукао због малтретирања на послу:

"Трпео је притисак четири-пет година, а радио је као шеф обезбеђења у Националном парку Ловћен. Признајем, приметила сам да је био нервознији у последње време, али није правио проблем. Био је примеран и као отац породице и као комшија."

Једва проналазећи ријечи, Светлана наглашава да њен син није био у сукобу ни са једном од жртава.

"Наши подстанари Мартиновићи доселили су се тек пре два месеца, никад се ни попреко нису погледали. Лепо би се јавили кад нас сретну и то је то. Ни с главом те породице Милошем није имао никакав сукоб, таман посла. Мој син се није свађао ни са својом женом нити с било ким из породице. Имао је складан брак и дивну децу. Све ове људе је усмртио у тренутку нервног растројства, тиме је трагедија и мука још и већа."

Монструм са Цетиња, како су га медији већ назвали, масакр је починио док су се, према неким информацијама, његова супруга и дјеца башкарили на мору, а нико од шире породице није присуствовао његовом изласку из куће с оружјем у рукама.

"Била сам на послу. Довели су ме кући кад је све било готово и кад је и он био мртав, тек после сам сазнала шта се десило, куку мени. Боље што ни њега више нема кад је зверство направио. Нико не може да зна како је мојој утроби с овом муком, која ме снашла несрећну", закључила је Светлана.

Послије навода мајке убице да је пукао због притиска, лист је покушао да чује његове колеге и надређене у Националном парку Ловћен, али су наишли на зид ћутања.

На позиве се јавио човик који их је упутио на директора Владимира Мартиновића, али је занијемио кад су рекли да имају информацију да је Бориловић пукао због притиска на послу и одбио да нас повеже с Мартиновићем.

Светлана је одбила да каже гдје се на љетовању од прије недјељу дана налази Вукова супруга и дјеца јер је полиција у међувремену обавијестила јавност да се његова породица не налази на територији Херцег Новог, како је гласила првобитна информација.

"Нећу да причам о томе. Полиција може да ме испита и њима ћу да кажем све што знам, али јавно не могу да говорим ништа више", рекла је Светлана.

(Телеграф Фото: ПРИНТСЦРЕЕН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Децко

15.08.2022 08:48

Ти су најгори који су фини, мирни и бризни, никад ни на ког тон нису повисили! Зато кад полуде, не знају се зауставити у свом лудилу! Сто даље од њих...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

15.08.2022 09:49

Не дај Бозе никоме,ко зна ста се десило у глави тог цовјека,постоји јако пуно психицких поремецаја да људи тога нису ни свјесни.Он ако прије није био насилан знаци да је стварно имао неки тезак психицки поремецај јер која нормална особа мозе то да уради.Он је упропастио зивот и својој цјелој фамилији и дјеци.А питање је ста ли је тај његов сеф Мартиновиц био јадној породици Мартиновиц или само слуцајно имају исто презиме.

Name

Ре

15.08.2022 09:58

Што би рекли"небој се пса који лаје већ оног који лежи а режи"!Мислим да није баш тако, већина људи је пристојно и културно,не експонира се и живе свој живот!

Name

Ненад

15.08.2022 12:03

Овде се писе и на притиске на послу сто знаци да је и сам систем у питању. Трагедија се догодила и никада се нигдје не поновила.А систем у цијелом свијету треба да се преиспита,а на Балкану је поготово накарадан висе лици на робовласницки.

Name

Притисци на послу

15.08.2022 09:12

Никако не могу представљати разлог звјерског чина.Ако је имао притиске у фирми,могао је ликвидирати узроке притисака,а не да стихијски убија недужна лица!Нема ту логичног објашњења,поготово,не,оправдања за тог крволока!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

15.08.2022 12:42

Мајци није лако.иистрага би требала прочешљати његову фирму а посебно директора.

Name

Ненад

15.08.2022 15:01

Нико нормалан не оправдава тај злоцин, али сто реце овај доле треба добро процесљати ту фирму и директора.

Name

Сандра

15.08.2022 23:12

Тешко је мајци како је дијете у питању али била је реална са тим што је изјавила да је добио шта је заслужио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алензокорла@гмаил.цом

16.08.2022 13:13

Ово је нагли шизиодни поренећај лићности, а ако то није. Што би могло бити с мирним човјеком. Јер најболнија бића међу људима су шизофренићари,. А они нису склони убиствима и озљешивању других око себе, обично се скидају до голе коже, пале шта стигну, смију се, пјевају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

16.08.2022 16:58

Једноставно овај убица је био опсједнут демонима, нормалан цовјек мрава неце згазити.

ОДГОВОРИТЕ