Комеморативна сједница одржана - тугује цијела ЦГ

У Владином дому на Цетињу одржана је комеморативна седница поводом трагедије која је погодила тај град и у којој је страдало 11 особа.

Регион 14.08.2022 | 11:16
Комеморативна сједница одржана - тугује цијела ЦГ


Комеморација је почела минутом ћутања за жртве, а поручено је да Цетиње није само у свом туговању, већ да тугује цела Црна Гора.

Градоначелник Цетиња Никола Ðурашковић нагласио је да је трагедија незапамћених размера погодила Цетиње и Црну Гору и све оставила у шоку.

"Од прекјуче је наш град окован тугом и шоком, да су невине жртве страдале без било какве кривице у једном безумном нападу. Овакав дан се не памти", казао је Ðурашковић и додао да не постоји реч утехе за породице.

"Памтићемо са посебним поштовањем нашу Наташу и њене анђеле Машана и Марка, нашу Даницу, Димитрија, Рајка, Александра и Милу, Митра, Горана. Њихови брутално прекинути животи остају део наших сећања, али и опомена свима да учинимо све да се овакав трагичан догађаја више никада не понови", навео је он.

Потпредседник градске Скупштине Мирко Станић казао је да је Цетиње обавијено тугом као никада до сад.

"Цетиње је као никада до сад уједињено у боли са искреним осећањем туге која нас све погађа", казао је Станић и члановима породица рекао да не постоје речи утехе за њих.

"Цетиње у свом туговању није само, тугује цела Црна Гора", навео је Станић и додао да подршка из других градова много значи.

Станић је навео и да је Црну Гору као много пута до сад, нажалост, ујединила туга.

Комеморацији су присуствовали чланови породица трагично страдалих, представници локалне власти, Владе и председник државе Мило Ðукановић.

У пуцњави која се догодила у петак у цетињском насељу Медовина, у близини Владиног дома, убијено је 11 особа, међу којима је и нападач Вук Бориловић, док је шест рањено.

(Тањуг/ фото: Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

И

14.08.2022 09:43

Дјукановиц има дусзу ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

****

14.08.2022 11:37

Убијенима нека је лака земља. Поциниоца овог злицина не треба сахранити вец га бацити дубоко у море нек га ајкуле поједу,нек му не остану ни кости. Фуј злоцинац,....

ОДГОВОРИТЕ