Душан Влаховић кандидат за Златну лопту, нема Месија

 Српски фудбалер Душан Влаховић налази се у ужем избору од 30 кандидата за Златну лопту Франс фудбала, објавио је данас угледни француски магазин.

Спорт 12.08.2022 | 23:30
Душан Влаховић кандидат за Златну лопту, нема Месија

Куриозитет је да на листи нема рекордера и седмоструког добитника награде Аргентинца Лионела Месија, и то први пут од 2005. године, а међу номинованим фудбалерима није ни његов саиграч из ПСЖ Бразилац Нејмар.

Влаховић је једини представник Србије, а победник ће бити обелодањен 17. октобра на церемонији у Паризу.

Фаворит је француски репрезентативац и нападач Реала Карим Бензема, а конкуренцију ће имати и у клупским колегама Тибоу Куртои, Винисијусу Жуниору, Луки Модрићу, Каземиру и Антонију Ридигеру који је летос стигао из Челсија.

Шест кандидата за Златну лопту има и Манчестер сити, а то су: Кевин де Брујне, Бернардо Силва, Фил Фоден, Ријад Марез, Жоао Кансело и појачање из Дортмунда Ерлинг Холанд.

Остали кандидати за престижно признање Франс фудбала су: Мохамед Салах (Ливерпул), Рафаел Леао (Милан), Кристофер Нкунку (Лајпциг), Јозуа Кимих (Бајерн), Трент Александер-Арнолд (Ливерпул), Луис Дијаз (Порто/Ливерпул), Роберт Левандовски (Бајерн/Барселона), Сон Хјонгмин (Тотенхем), Фабињо (Ливерпул), Мајк Мењан (Милан), Хари Кејн (Тотенхем), Дарвин Нуњез (Бенфика/Ливерпул), Садио Мане (Ливерпул/Бајерн), Себастијан Алер (Ајакс/Дортмунд), Кристијано Роналдо (Манчестер јунајтед), Вирџил ван Дајк (Ливерпул) и Килијан Мбапе (ПСЖ).

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар