Помозимо малом Алекси да има срећно дјетињство

Осмогодишњи дјечак Алекса Васић из Зворника прави је мали херој. Иако већ шест година болује од најтежег облика дијабетеса, свакодневно се храбро бори с овом болешћу.

Република Српска 12.08.2022 | 15:41
Помозимо малом Алекси да има срећно дјетињство

Како би му олакшали ову борбу, његови родитељи су покретали више акција за прикупљање помоћи, а прошле године им је средства за куповину инсулинске пумпе са пратећом опремом, донирао и Моззарт. С обзиром да је малом Алекси и даље потребна помоћ која би му омогућила срећније дјетињство, компанија Моззарт опет је упутила донацију.

– Захвалио бих се компанији Моззарт на поновној помоћи за мог сина Алексу. Препоручио бих да наставе да помажу онима којима је потребна помоћ јер су по томе већ постали препознатљиви. Ово је дирљив гест, а свака помоћ нам је добродошла јер на мјесечном нивоу имамо велике трошкове за његово лијечење и исхрану – каже отац малог Алексе, Александар Васић.

Алекси је дијабетес тип 1 откривен када је имао само двије године. Вриједност глукозе тада му је била 69,9, због чега су га љекари прогласили за један од најтежих случајева са овом дијагнозом у Европи. Ипак, мали херој, уз подршку својих родитеља, не одустаје од борбе и игре са вршњацима. Здравствено стање тренутно му је промјењиво, а глукоза му варира од 1,7 до 33.

– Његов панкреас уопште не ради, па ће му читав живот бити потребна помоћ медицине. Мало је лакше откад смо набавили инсулинску пумпу и откад набављамо сензоре, сетове и резервоаре, јер је то смањило број дневних убода ради мјерења глукозе. Стање иде набоље, али ће му читав живот бити потребна финансијска помоћ за ову опрему коју је тренутно немогуће купити код нас, па је набављамо у Њемачкој по високој цијени. Уз трошкове посебне исхране за дијабетичаре, мјесечно укупно издвајамо око 700 евра за Алексине основне потребе – каже Васић.

С обзиром на то да трајног рјешења нема, олакшање Алексине свакодневице била би помоћ хуманих људи за набавку основних средстава за лијечење, као и куповину хране за дијабетичаре. Сви који желе да помогну, могу новац да уплате на број жиро рачуна 5550068119169287 у Новој банци на име оца малог Алексе, Васић Александра или на један од девизних рачуна.

Ова акција нема рок трајања, али има само један циљ – да Алекса има срећно дјетињство.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дејани

12.08.2022 14:35

Зашто ми? Није проблем, наравно. Проблем је гдје су цркве у таквим ситуацијама. Толико касирају, а никада да од ријесе кесу. Зашто никада није објављено да црква даје новац за нешто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик говно

12.08.2022 17:46

Умјесто што је поклонио оним шупци а 100 000 КМ, а дјеца у БиХ болесна, а родитељи траже, принуђени да просе за спас дјеце. За такве Срби гласајте. Такви треба да буду на власти.

Name

+

12.08.2022 15:09

Желимо му све најбоље. Ко год може, сиромашни Народ, углавном донира или СМС. И ДОДИКУ лично се обратите. Прича увијек да је Буџет РС стабилан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

На радост

12.08.2022 15:33

Да Бог буде на помоци и да људи помогну овом андјелу.

Name

Лактаси

12.08.2022 15:57

Продај багро једно слузбено ауто па уплати за болесно дијете.Залосна је дрзава гдје се дјеца лијече помоћу С М С а

Name

???

12.08.2022 19:53

А одбијају нам од плате "фонд солидарности" . Гдје то иде????лоповска власт ,дабогда поцркали

ОДГОВОРИТЕ