Брига за младе није давање џепарца од 100 КМ  

Јефтиним, пијачарским и предизборним играријама, у којима српски члан Предсједништва БиХ најављује исплату помоћи од 100 КМ, режим нам, свјесно или не, по ко зна који пут шаље поруку да није у стању државом управљати системски, стратешки и државотворно, каже Маринко Божовић, начелник општине Источна Илидџа.

Република Српска 12.08.2022 | 10:13
Брига за младе није давање џепарца од 100 КМ  

Он напомиње да је системски уништено школство за које господин Додик тако великодушно спрема младе људе са новчаницом од 100 КМ, а да је пензиони систем годинама неодржив, због уништене привреде која би требала пунити пензијски фонд.

„Помпезно, уз отрцане фразе које фингирају очинску и дјечију бригу (све по потреби!) српски члан Предсједништва БиХ најављује исплату ПОМОЋИ пензионерима и студентима у Српској“, наводи Божовић.

Према његовим ријечима понекад је ствари потребно оголити до баналности да би се показао сав апсурд у који нас је режим, отуђен од властитог народа, годинама и системски гурао, а апсурд, каже Божовић, гласи:

„Држава нема неки свој џепарац, неки новац који је оставила са стране, у сламарици или старој чарапи, него само и искључиво само новац ваш и новац мој, који је прикупила опорезујући вас и мене и вашег комшију и доктора који вам лијечи дијете и оног истог пензионера и студента којем најављује помоћ“. 

Божовић упозорава да држава почиње да исписује своју смртовницу оног тренутка кад уобрази да је изнад народа који је изградио њене темеље. 

„Овим јефтиним, пијачарским и предизборним играријама, режим нам, свјесно или не, по ко зна који пут шаље поруку да није у стању државом управљати системски, стратешки и државотворно. Не улазећи у то колико је уопште апсурдно да српски члан Предсједништва БиХ славодобитно најављује исплату помоћи било коме, јер нити је надлежан, нити овлаштен за тако нешто, чиме се јасно ставља до знања да смо престали бити демократија и постали партократија најгоре врсте“, казао је Божовић и додао:

 „Неукусно је захваљивати се новчаницом од 100 КМ пензионерима, као да послије септембра не долази октобар у којем тих 100 КМ више неће бити, осим уколико овакав режим не рачуна на то да за многе октобра и неће бити. Бахато је студентима рећи да ће им 100 КМ олакшати припреме за академску и школску годину, нарочито ако знамо како студенти из Републике Српске не бјеже масовно због климе, него управо због тог и таквог система“. 


Божовић напомиње да је једина ствар коју је овај однародовани режим системски радио свих ових година изградња дубоко неправедног друштва.

„У таквом друштву младе жене могу планирати породицу само уколико су државне службенице и друштва у којем, уколико се усуде да пожеле професионалну каријеру, свјесно пристају да буду мање плаћене од својих колега мушкараца за исти посао. Системски је уништено и школство за које господин Додик тако великодушно спрема младе људе са новчаницом од 100 КМ. Системски је уништен и пензиони систем, који је већ годинама неодржив, јер се пензијски фонд, због уништене привреде која би га требала пунити, из мјесеца у мјесец допуњује из буџета, кредитима, државним обвезницама и трезорским записима. И овако би се, нажалост, могло наставити до јутра, набрајајући све оне вриједности које су системски уништене од стране овог и оваквог режима“, наводи Божовић.

Ипак, рјешење је, поручује Божовић увијек и искључиво у нама.

„То је у нашој одлуци да ли наш лични интегритет и достојанство вриједи као новчаница од 100 КМ или желимо бити студенти који студирају на универзитетима на којима су ствари системски уређене, пензионери који достојанство уживају у заслуженој пензији, мајке чији је статус постављен као најважнији ресурс друштва, младе жене чија се способност и рад једнако цијени. Све је, увијек и искључиво, наша одлука“, поручио је Божовић. 

(БН/ фото: Илустрација/ Зенит)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

А

12.08.2022 08:35

Још мања кад им не даш ни то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозо

12.08.2022 11:12

Ово што ради власт у Републици Српској је срамота. Свима су одредили цијену и мисле да нас могу купити ко стоку. Срам да их буде. Требамо сви да им кажемо доста и да их пошаљемо на сметљиште заборава. Ово је дно дна како се играју са нашим поносним народом.

Name

А

12.08.2022 12:37

Мени богме нису нити ће. Само будала може помислити да им је дужан дати глас за ових 100 км. Ма не Божо, паре узми и своју бригу води, а за изборе три пута размисли а једном само заокружи или прецртај.

Name

Поскок

12.08.2022 14:07

Мени дас 100км а теби наредне 4год.да ме зајебавас,уцјењујес и милијарде згрнес а тиме ме и протерас из дрзаве . Само будала јос мозе гласат за вас,а ако побједис,знак да заиста у дрзави нема паметни вец све будале,и циме онда паметног задрзат,само отиц одавде

Name

Ре Бозе

12.08.2022 18:39

Зар јос увијек мислис да смо ми поносан народ.Ако заиста тако мислис онда си јадан и узми то 100 марака.

Name

Давид штрбац

12.08.2022 08:47

Ово ће вјеројатно од сада бити пракса да се сваке године младим даје по 100 км а не само пред изборе а такође и борцима и пензионерима јер ће их ова помоћ ријешити биједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вања

12.08.2022 10:14

Нека пребаце то пребацивање пара на поштара по занимању директора ИРБ банке Дражена Врховца јер он зна како се то најлакше допрема. С обзиром да је радио годинама и као конобар таман да ноточи пића да омладина то што прије попије. Каква пропаст од земље гдје функције обнашају пропалитети и људи са дипломама приватних факултета.

Name

новаварос

12.08.2022 10:20

100 км једном годисње рјесава бједе ?! црвени кмеру онда је и једна плата у години довољна по теби ,зар не ?!

Name

Павков 2-0

12.08.2022 08:58

Маре царе! ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАСНО ЈЕ СВИМА

12.08.2022 09:02

ВЛАСТ МИСЛИ ДА ИМ ЈЕ ТО ДОВОЉНО ДА БИ ГЛАСАЛИ ЗА ЊИХ ДА ЈОС 4 ГОДИНЕ ГРАБЕ И КРАДУ ДО МИЛЕ ВОЉЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За БН

12.08.2022 09:22

Дај истразите ста се десава са тих 100 КМ. Мени су уплатили на рацун, па за два дана сторнирали уплату и послије тога ниста се не десава, вец мјесец и по. Бојим се да це на крају прицати само о уплатама, а о сторнирању ниста. Објавите неку вијест, да се народ јави, да видимо има ли јос таквих слуцајева па да се несто покрене. Ако им је то тактика да уплацују па да узимају паре назад, то је тек криминал и треба их разоткрити пред изборе сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тја

12.08.2022 09:47

Чланска карта гратис,још чекају пензионере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузно

12.08.2022 10:28

Јадно ли је ово све...Не знам само откуд неком идеја да овако понизава младе људе који би требало да зараде 15 x вецу плату и да зиве нормално, нормално иду на одмор , љетовања/зимовања...

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

12.08.2022 11:24

Од 200 године па све до 2021 ниједна фирма није отворена ниједан млади цовјек није запослен партиледаре су се мјењале крало се како ко је хтјео нико одговаро није низаста људи напустсли своју земљу борци на ивици бједе земљорадници исто на ивици бједе али СНС сда хдз и остала багра имају све, па народе ако си толико затуцан остај у овој бједи или сад у октобру избрисите ову власт и зивите као људи а не као бједа реците висе СТОП КОРУПЦИЈИ КРИМИНАЛУ ХОЦЕМО ДА ЗИВИМО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

12.08.2022 12:15

Дајте и ви.. И борцима у пензионерима и младим... Да се гласа нисте заслужили нико.. Ни позиција ни опозиција.. Ајд опозицијо уплатите и ви... Чекам и од вас 100 км

ОДГОВОРИТЕ
Name

За борац

13.08.2022 06:35

Па није опозицији дрзавна каса у рукама као сто је додику и његовој секти. Ти би борац требао то да знас. Треба власт да ти обезбједи посао или добру пензију(незнам колико година имас),а не да ти дијели милистињу кад додју избори. Не заборави да овај главњ "баја"није био борац ,а управља судбином РС и њених градјана.

Name

Дбр

12.08.2022 16:52

Браво Мара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

13.08.2022 23:57

Жалосно је што власт мисли да млади вриједе 100 КМ,али,још више је јадно што ће масовно да узму ову милостињу и самим тиме показати да је власт у праву.

ОДГОВОРИТЕ