Откривен разлог зашто је Пешић прецртао Теа

Милош Теодосић био је у плановима селектора да буде учесник Европског првенства на почетку припрема "орлова" у Старој Пазови.

Спорт 10.08.2022 | 22:35
Откривен разлог зашто је Пешић прецртао Теа

Светислав Пешић је имао визију да капитен добије своју улогу, која би била знатно мања него у прошлости, али је свакако био међу одабранима за пут у Чешку

Чињеница да Тео и Василије Мицић не функционишу баш најбоље (у играчком смислу) заједно, јесте била проблем, али не и ствар која не би могла да се реши. Наравно, под условом да Теодосић прихвати своју улогу да буде замена за Мицића. Деловало је да све иде у том правцу, али...


Пет дана рада у Старој Пазови утицали су на то да дође до обрта. Светислав Пешић је познат као тренер који захтева дисциплину и да сви поштују правила. Милош Теодосић се оглушио о то. Конкретно, капитен није у предвиђено време за поподневни и вечерњи одмор био у својој соби. И то се понављало. Пешић преко тих ствари није желео да пређе и сматрао је да то представља лош пример за остатак тима, али и непоштовање њега као селектора.

Одлуку није напрасно донео, него је она плод комбинације кошаркашких фактора и поменуте недисциплине. Међутим, начин на који је све одрађено бацио је велику сенку на селектора, капитена и цео државни тим. Уместо да се одмах јавно изађе и објасни разлог за прецртавање Теодосића, сви су се "правили мртви".

Уследиле су реакције саиграча који су му пружили подршку и стекао се утисак да је атмосфера у тиму и те како пољуљана.

То је морало да се избегне. Уосталом, ћутањем су јасно ставили до знања да је позадина свега проблем. Да је другачије, обратили би се јавности. Прецртати капитена и притом не рећи ни реч о томе, не представља карактеристику озбиљних људи. Неке ствари не могу да се прећуте и да се чека да их поједе време.

Морао је да се огласи Пешић. Па, макар и с дипломатским одговорима или неком договореном причом која би смирила комплетну кошаркашку Србију. Овако се направио тотални хаос и почеле су поделе како међу навијачима, тако и у самом тиму.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар