Словеначки тенисер суспендован због допинга

Словачки тенисер Андреј Мартин суспендован је након што је био позитиван на допинг тесту.

Тенис 10.08.2022 | 19:39
Словеначки тенисер суспендован због допинга

Међународна тениска асоцијација је обавестила словачки савез о овоме, а како није истакнуто до када га нећемо гледати на терену, можемо претпоставити да ће то бити до даљег.

"Од најмлађих дана, родитељи су ме учили да будем поштен и у спорту и у животу. Увек сам то и био, људи који ме знају врло су свесни колико осуђујем преваре и лажи. Вести о позитивном допинг тесту су ме шокирале. Категорички одбијам помисао да сам намерно узео нешто са листе недозвољених супстанци. 

Користим врло мало суплемената и нисам их мењао у последњих пет година. Увек сам поштено приступао тренинзима и мечевима, јер сам сматрао да се само поштењем и може доћи до истинског победника. Зато и најоштрије осуђујем све забрањене методе "поправљања" спортских резултата. 

Цела ова ситуација ми је несхватљива, тим пре што сам током целе каријере урадио на десетине тестова и никада нисам ни сумњао да ће сваки пут резултат бити негативан", рекао је Мартин за словачке медије.

Мартин је и недавно тестиран, 17. маја током квалификација за Ролан Гарос и био је негативан. Овога пута је на тесту, заједно са њим, "пао" и чилеански тенисер и тренутно 1147. играч на свету Фелипе Ернандес који је био позитиван на анаболички стероид нандролон.

Подсетимо, Мартин је играо са српским тенисером Новаком Ђоковићем у полуфиналу Србија Опена 2 када му је одузео сервис, али није могао и до победе.

(Б92  фото: Марко Дјоковиц/Старспортпхото)

Коментари / 0

Оставите коментар