"Додикове објаве су само доказ да СНСД дрма предизборна паника" (ВИДЕО)

Реагујући на објаву Милорада Додика у којој се наводи да ” пристојни људи из СДС-а и ПДП-а нуде људима из власти сарадњу послије избора.”, лидери СДС-а и ПДП-а, одговарају да је то само доказ да СНСД дрма предизборна паника.

Република Српска 09.08.2022 | 20:04
"Додикове објаве су само доказ да СНСД дрма предизборна паника" (ВИДЕО)

У сусрет предстојећим општим изборима, странке размишљају о потенцијалним коалицијама. Тако је, лидер СНСД-а Милорад Додик, недавно преко друштвених мрежа, објавио да: “пристојни људи из СДС-а и ПДП-а нуде нама из власти сарадњу послије избора. Предлажу велику коалицију и кажу да не могу више слушати глупости Мирка Шаровића и Бране Бореновића.”

Реаговао је први човјек Српске демократске странке.

 "У реду, ако су они тако поштени - као ти могу сви одмах да иду, тако да он може да их поведе слободно. ", јасан је Мирко Шаровић.

Избори се ближе, а СНСД дрма паника, каже предсједник ПДП-а.

“Замислите, какав је то сарказам да симбол некултуре, непристојности, бахатости, примитивизма говори о пристојности. Свако поштен, честит, ко иоле воли Републику Српску неће отићи код Додика нити ће са њим правити било какав пакт.”

О идеји заједничке коалиције са СНСД-ом, Шаровић каже, да су му такве понуде више пута стизале од Додика лично:

“И једном сам пристао. 2011. године каже да идемо заједно у Сарајево, ми ћемо заједно да наступамо, тада су ми тек тад скинуте санкције, па то је добро да заједнички наступимо. Били смо доље и ја сам проглашен за најбољег министра и 2012. и 2013. године, али он је саопштио да ми раскидамо коалицију. Сувише сте ви добри узећеш нам власт 2014. године. И истјерао ме је. Ја сам избачен из Савјета министара БиХ.”

Поучен искуством, додао је да се Додику не може вјеровати. Одговарајући на питање како гледа на прелетаче, Шаровић подвлачи: СДС је отворена странка, али на здравим принципима.

“Ја мислим да овој земљи требају најбољи, најспособнији,најперспективнији, они са највише знања. Они који су најбољи и остварили се у томе, они могу да мијењају ову земљу и  не морају да буду сви из СДС-а,  и из ПДП-а и тако.  Поштено је тако да кажем, нити је сва памет у једној странци, али ја бих волио да већина буде таквих у СДС-у и са таквим да мијењамо ову земљу. 03.11..

За мање од два мјесеца долазе избори, а са њима и подношење рачуна, истиче предсједник ПДП-а.

“ За све лоше ствари које су урадили властитом народу. Додик је једну трећину Срба раселио, једну трећину Срба је уцијенио, а још једну трећину Срба је осиромашио. Носи највећу одговорност за катастрофално стање у којем се Република Српска, нажалост, данас налази, али том времену долази крај.”

Предсједник СДС Мирко Шаровић, подвлачи да су реформе једини пут напретка.

“Прироритети треба да буду наравно очување Републике Српске и Дејтонског мировног споразума. Ми смо патриоте, као и неки други. Нећемо да кажемо да смо већи, али јесмо, јер ми смо темељи ове земљу, Српска демокрактса странка. Значи, уз Дејтонски мировни споразум кључну су економија и развој.”

Коалиција окупљена око СДС-а и ПДП-а уједињена је око истих циљева,а кључни циљ је обнова Републике Српске, закључили су лидери.

(БН/ фото: БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ЕЈ МОЈ ЈАДНИ НАРОДЕ...

09.08.2022 18:12

ДОК ЈЕ НАС ОВАКИХ КАКВИ ЈЕСМО...МНОГИ ЦЕ СЕ НАУЗИВАТИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

09.08.2022 19:44

Мозда је рудоња мислио на оног јадника цицка који му вири из задњице.

Name

+

09.08.2022 18:37

Браво Шаровићу, браво Бореновићу. Све истина што сте рекли. Најбољи сте, а Додик је видите и сами преварант. Значи прије, више од 10 година ин је био свијестан да ће те му преузети власт. Да је било среће и да је Народ њега прочитао. Не би РС била сада сиромашна, расељена,. распродана и прође живот и сталним трвењима у Б и Х. Да има 3 живота, мало му је у затвору. Срећно и са Јеленом Вуканом, Радовићем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

09.08.2022 20:33

Данас била пензија стотке по броју ,мора да је лош папир кад често мјењају новац, нека живи РС и Душанка Мајкић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

10.08.2022 04:57

Свима је јасно и видљиво да власт губи изборе у супротном нестајемо као Република и народ.

Name

Ре

10.08.2022 09:29

Треба ова власт једном да падне али пазите се прелетаца подрска мирку и јелени поздрав бн тв

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

10.08.2022 10:02

Опозиција мора нешто озбиљно предузети. За већу излазност. Ово бас нешто пише, а други су слабо информисани.

ОДГОВОРИТЕ