Топић: Поносна сам што идем татиним и маминим стопама

Диван је осећај, срећна сам што могу да наставим стопама мојих родитеља и веома сам поносна што сам ћерка Драгутине и Биљане Топић, изјавила је млада српска атлетичарка Ангелина Топић.

Србија 09.08.2022 | 15:41
Топић: Поносна сам што идем татиним и маминим стопама

Она је на јуниорском шампионату света у колумбијском Калију освојила бронзану медаљу у скоку у вис, упркос томе што се уочи финала, са још групом спортиста, "отровала храном" у хотелу.

"Жао ми је што нисмо сви скакали у равноправним условима због те ситуације и што нисам могла максимално да искористим потенцијал. Дала сам све од себе, али верујем да бих могла више да се није десило то што се десило, рекла је Топић Тањугу.

Ипак, испред мене су још две године јуниорског стажа и верујем да ће бити још медаља, додала је она.

Упоредо, Ангелина се такмичи у сениорској конкуренцији, а следи јој Европски сампионат, који почиње наредног понедељка у Минхену.

"У Минхен идем без притиска, то су девојке које су много старије и искусније од мене. Неће ми бити први пут да станем "раме уз раме" са њима, имала сам ту прилику и на Светском дворанском првенству у Београду. Циљ ми је да уђем у финале", поручила је Ангелина Топић.

Њен отац и тренер Драгутин био је европски шампион 1990. године, светски јуниорски првак исте године, има медаље са Светског и Европског дворанског првенства, као и четврто место на Олимпијским играма у Атланти, док је мајка Биљана била веома успешна у троскоку и бронзана са Светског првенства у Берлину 2009. године.

(Тањуг/ фото: Узвик.рс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Срећно

09.08.2022 16:12

Мала краљице и само напред у нове побједе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

09.08.2022 16:50

Дивно. Честитамо. И паметна Дијевојчица. Види се по раду и озбиљности. Није довољан само таленат. Срећно. У нове ПОБИЈЕДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

09.08.2022 19:36

У овој вијести недостаје само информацуја коју је висину прескочила.Ова дјевојка има све предиспозиције за успјех!

ОДГОВОРИТЕ