Пале двије оставке због шпијунирања опозиције у Грчкој

Грчки конзервативни премијер Кириакос Мицотакис рекао је у понедјељак да је прислушкивање званичника љевице била "политички неприхватљива грешка", што је скандал који је уздрмао његову владу.

Свијет 08.08.2022 | 22:59
Пале двије оставке због шпијунирања опозиције у Грчкој

Двије оставке, међу којима и она директора државне обавјештајне службе (ЕYП) задале су у петак снажан ударац његовој влади пошто је откривено да су те службе надзирале мобилни телефон Никоса Андроулакиса, европског посланика и предсједника странке ПАСОК-КИНАЛ (социјалисти), треће по снази у парламенту.

Ове двије оставке догодиле су се десет дана пошто је Никос Андроулакис (социјалист) критиковао “покушај надзирања” његовог мобилног телефона путем незаконитог програма Предатора.

ЕYП-ов поступак надзирања Андроулакисова мобитела је “легалан” јер је био службено одобрен, али је “погрешан”, признао је премијер у телевизијском обраћању.

“Нисам био упознат” с тиме, рекао је, оцијенивши ЕYП-ово поступање “политички неприхватљивим” и критикујући “ендемске слабости” у тој служби.

(Агенције   Фото: РЕУТЕРС/Сусана Вера/Филе Пхото)

)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Борац

08.08.2022 21:50

Код нас је то нормално. Цак се јавно хвали како прислускује опозицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

09.08.2022 07:23

И то усред скупштине заједно са главним надлежне институције, уз цинични смијех и пакосне погледе упућене политичким противницима и њиховим гласачима. То нема ни у сиера леонеу да то прође без икаквих санкција и последица. Само у овом окупираном блентитету.

Name

МеНАГЕР

08.08.2022 22:17

Какве оставке Само казес да је свугдје у свијету нормално да власт прислускује опзицију и то је то Ако то слуцајно не би просло мјењај народ онда је до народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

09.08.2022 07:33

Вучић ниша неможе да уради или неће у борби Хркаловићке и Стефановића.

ОДГОВОРИТЕ