Бугојно: Мијењали сијалицу уличне расвјете, па погинули

Двије особе смртно су страдале синоћ од струјног удара који се десио приликом замјена сијалица на јавној расвјети умјесту Удурлије поред Бугојна.

Босна и Херцеговина 07.08.2022 | 10:35
Бугојно: Мијењали сијалицу уличне расвјете, па погинули

Како је за Аваза потврдио портпарол МУП СБК Хасан Хоџић, несрећа је пријављена у 18 сати.

– Два лица су смртно страдала, док су два повријеђена током покушаја помјерања лампе на стубу расвјете. Одмах по примању дојаве, припадници полиције су изашли на лице мјеста који су у сарадњи с надлежним кантоналним тужилаштвом приступили подузимању мјера из своје надлежности – рекао је Хоџић.

Смртно су страдали Никица Радић и Перо Брзица, док су повреде задобили Ј.Ш. (1963.) и З.Д.(1972.). Ову информацију је за медије потврдио начелник Општине Бугојно Хасан Ајкунић.

Трагедија се десила током традиционалне манифестације „Удурлијада“. Увиђај на терену обављају припадници ПС Бугојно, а један од страдалих је њихов колега.

– Сви смо потресени смрћу двојице Бугојанаца и губитак је ово за цијели град. Породицама страдалих изражавам најдубље саучешће у своје, али и у име суграђана, а повријеђеним желим што бржи опоравак. Дан сахране страдалих биће и Дан жалости у Бугојну – истакао је начелник Ајкунић.

Повријеђени су превезени у Болницу Травник, а након прегледа враћени су у Болницу Бугојно.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сумњало

07.08.2022 10:09

Када се врши замена сијалица уличне расвете прво се на трафоу искључи напон..Значи да неко није радио како треба,дал намјерно или неопрезно..Можда су слагана та двојица која су погинула да је напон искључен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

07.08.2022 21:26

Зали бозе људи,породици искрено сауцесце

ОДГОВОРИТЕ