Хрватска: 12 особа погинуло, више од 30 повријеђено

У саобраћајној несрећи приликом слијетања аутобуса пољских регистарских таблица са ауто-пута у Хрватској погинуло је 12 путника, 32 су повријеђена од којих је 19 тешко, рекао је данас хрватски министар здравља Вили Берош.

Регион 06.08.2022 | 17:05
Хрватска: 12 особа погинуло, више од 30 повријеђено

У вараждинској болници је смјештено 11 повријеђених, од којих је пет њих са тежим повредама на Одјељењу интензивне његе.

Берош је додао да су у Чаковцу двије пацијенткиње, које су лакше повријеђене, а у Клиничко-болничком центру Загребу је шест повријеђених са тешким повредама.

- Једна особа је преминула. Једна пацијенткиња је на на операцији која још траје и трајаће дуго јер се ради о вишеструким повредама са стањем животне угрожености - додао је Берош.

Он је додао да је на Трауматологији и болници "Сестре милосрднице" осам болесника, четворо у Јединици интензивног лијечења, двоје у операцијској сали, а двоје на обради.

- У Дубрави су шесторо тешко повријеђених, на операцији су двоје - каже Берош.

Он је истакао да раде све могуће како би збринули све повријеђене путнике, а да око 15.00 часова у Загреб долази и пољски колега па ће заједно обићи повријеђене.

Берош је рекао да је ова саобраћајна несрећа резултат екстремног саобраћаја на путевима у Хрватској и да је реакција хитних служби била на висини.

Министар унутрашњих послова Давор Божиновић рекао је раније да се догодила страшна саораћајна несрећа, а да су информацију о њој добили од пољске држављанке из аутобуса.

Саобраћајна несрећа догодила око 5.40 часова на 62. километру ауто-пута у смјеру Загреба, између мјеста Јарек Бисашки и Подворец.

Аутобус је кренуо из мјеста у близини Варшаве, а ријеч је о групи која је планирала отићи на ходочашће у Међугорје, преносе хрватски медији.

Према непотврђеним информацијама, сумња се да је возач заспао за воланом.

(Агенције)

(фото: ЕПА-ЕФЕ)

Коментари / 0

Оставите коментар