Владимир Путин се састао са Шредером у Москви

Предсједник Русије Владимир Путин састао се са некадашњим канцеларом Њемачке Герхардом Шредером током посјете бившег њемачког званичника Москви, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Свијет 03.08.2022 | 13:13
Владимир Путин се састао са Шредером у Москви

"Да, Шредер је недавно био у Москви и састао се уживо са предсједником Путином. Наравно, бивши њемачки канцелар је забринут због енергетске кризе која распламсава у Европи и затражио је од Путина да му објасни ситуацију и визију руске стране о ситуацији која се развија", рекао је Песков новинарима у Москви.

Песков је истакао да је Путин обавијестио Шредера да је запремина испоруке руског гаса смањена на 30 милиона метара кубних дневно.

"Уопштено, све је веома једноставно: до недавно, испоручивали смо европским корисницима 167 метара кубних дневно, у неколико праваца. Испоручивали смо 167 милиона. Тренутно се испоручује око 30 милиона", нагласио је Песков.

Песков је додао да Русија наставља да плаћа Украјини за транзит и да Кијев наставља да прихвата новац.

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

+

03.08.2022 12:14

ОКО ПОСЛА ДОГОВОР. ГИНУ И ПАТЕ СЕ МНОГИ ЉУДИ. МЛАДИ, НЕДУЖНИ. А ЗАШТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.08.2022 12:47

Путин трази помоц Шредера у изласку из блата у које је усао а да га приказу као компромис

Name

Ре Ре

03.08.2022 13:28

Прочитај човјече, Шредер је дошао да покуша ријешити проблем са испоруком гаса Њемачкој. Читај, биће ти лакше да не лупаш глупости.

Name

Ре Ре

03.08.2022 13:57

Како да не, ускоро ће Путин и тебе назвати, да те пита за савјет ! Таква интелектуална громада као ти, ријетко се рађа ! Из Кравље баљеге ,директ на Филозофску катедру !

Name

Није он једини

03.08.2022 15:21

Путин уошсте нема потребу да иде, код њега долазе сви редом, кријуци једни од других.... Људи моји, није наставити нормално зивјети без сарадње са Русијом. На крају свега опет це морати да свака од тих дрзава преговара са Русијом,сто гори однос било кога према Русији то тези преговори од користи..... Економски теза позиција.

Name

Ре

03.08.2022 15:50

Ајде цитамо се врло брзо. Немој тад тразити оправдање. Исто си тако писао и кад је било дал це инвазија бити или не оно Путин је негирао да је хтјео то би за дан поломио Украјину. Ја сам тад рекао напасе Украјину а теско це остварити и један циљ. Сем сто це Русију меду народно деградирати. Зивела Русија а Путин је нанио велику стету Русији

Name

Мирослав

03.08.2022 15:28

Рат, а овамо се врти пара, Зеленски има рацуницу, због тога му је рат брат. Теско је ово разумети, нека цудна времена, ратује се и тргује. Оцито да це рат трајати годинама, годинама це страдати обицан свет, а владари це бити сви пуни пара. Бас су одвратни, ми сви смо њима само мете. Време је да се цује и нас глас и да улица узме ствари у своје руке и растера банду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.08.2022 17:21

Шредер нема никакву функцију ни моћ. Тај састанак не значи ништа. Треба Путину да се слика са неким ван Русије па да онда пишу шта хоће. Исто као са Додиком.

Name

За русомрзце

03.08.2022 20:18

Русија је стабилна ,за вас ;који призељкујете другације. Многи це се ухватити за гу ***у Видјет це се на зиму ко је косио а ко воду носио. Зиви били па видјели. Мозда не знате али украјински народ зели да се ово сто прије заврси па и по цијену да буде све руско. А ви само навијајте за зеленског и његове налогодавце :ЕУ,америку и британију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

04.08.2022 05:39

Олаф Солци мрзи овог Средера јер га овај вуце за нос, али интелигентно - показује му упорно куда треба политика да се окрене, а овај никако да се одлијепи од неофасистицких налогодаваца!

ОДГОВОРИТЕ