Таст преминуо од ковида, зету пријети затворска казна

Тужилаштво у Вировитици спроводи истрагу против четрдесетдвогодишњег мушкарца због сумње да је заразио таста вирусом корона, који је убрзо преминуо од посљедица инфекције.

Регион 03.08.2022 | 07:04
Таст преминуо од ковида, зету пријети затворска казна

Из Тужилаштва су навели да постоји основана сумња да је окривљени од 13. до 19. новембра 2021. године у Вировитици починио наведено кривично дјело знајући да му је дијагностификован ковид 19, узрокован вирусом корона, и да му је Завод за јавно здравство одредио посебну мјеру за спречавање и сузбијање заразне болести у виду изолације на адреси пребивалишта.

У саопштењу се наводи да се основано сумња да се окривљени није изоловао у једну просторију породичне куће, већ се кретао по другим просторијама и био у непосредном контакту с тастом којег је заразио вирусом корона.

Таст се усљед заразе разболио од респираторне болести ковид 19, због чега је морао бити хоспитализован у КБЦ Осијек, у којем је умро 26. новембра 2021. године, преносе хрватски медији.

Зету пријети затворска казна јер га Државно тужилаштво Хрватске терети да је починио тешко кривично дјело против здравља људи. 

(Јутарњи лист)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Искра

03.08.2022 11:17

Ово је стварно лудост. Како се можеш изоловати ако живиш са више људи. Користи се заједнички тоалет и изолација је немогућа. Сигурно човјек није кихао и кашљао према деди, него је дедин имунитет ослабљен. У већини случајева, било који вирус кад уђе у кућу, закачи све чланове. Хало, то је вирус. Има ли овој лудости краја

ОДГОВОРИТЕ