Неум: Букнуо велики пожар, ватра се ближи кућама

У послијеподневним сатима на ширем подручју Неума пожар је захватио борову шуму услијед чега, због велико дима, блокирана и саобраћајница у близини јединог босанскохерцеговачког града на мору, тачније на улазу у град из правца Стоца.

Босна и Херцеговина 02.08.2022 | 21:08
Неум: Букнуо велики пожар, ватра се ближи кућама

Према првим информацијама с терена и тврдњама Професионалне ватрогасне јединице Неум, ватра је захватила велику површину услијед чега је отежано и њено гашење.

"Апокалипса, нека нам је Бог на помоћи", истиче се на страници ПВЈ Неум.

Према информацијама Цивилне заштите Неум, пожар је на овом подручју избио јутрос у 10 сати у близини села Градац, а ватра је захватила траву и ниско растиње.

Велики проблем представља и чињеница да се ватра приближила кућама па је у овим тренуцима приоритет ватрогасаца одбрана домова. У испомоћ неумским ватрогасцима дошле су екипе из Сланог, Стона, Мостара и Чапљине, јавља Срна.

Пожар у Неуму уједно је само један од многих који су у посљедњем периоду активни на подручју Херцеговине.

Ватрогасци дуж цијелог подручја Херцеговине у посљедњих неколико седмица борили су се с низом пожара, укључујући и онај на Борачком језеру, на Блидињу, али и на подручју источне Херцеговине гдје је нарочито тешка ситуација била на подручју Билеће. 

Фото: ВЈ Неум 

Клиx

 

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Св Лука

03.08.2022 09:26

Са једне стране ватрогасви пале а са друге стране други ватрогасци гасе..Кад све заврше 7 дана одмора и награда ,печење .храна и пиће и остало.

ОДГОВОРИТЕ