Конгресмен за укидање уредбе: Дајте Новаку да игра!

Луи Гомерт, представник Конгреса из Тексаса из редова Републиканске странке, посљедњи је у низу оних који су подржали Новака Ђоковића.

Тенис 02.08.2022 | 17:57
Конгресмен за укидање уредбе: Дајте Новаку да игра!

У америчкој јавности све је већи притисак на предсједника Џоа Бајдена и његову администрацију да укину уредбу по ком се невакцинисаним странцима не дозвољава улазак у земљу.

Због тога, Новак Ђоковић не може да игра на УС Опену, али се и даље нада да има времена да се уредба укине.

Гомерт је у изјави за “Дејли Колер” затражио од Бајдена укидање мјера.

-Новак Ђоковић је прошао страхоте рата и глади да би постао један од најбољих свјетских тенисера, ако не и најбољи. Ипак, чини се да сад не може да прескочи Бајденову хладну, бездушну, злонамјерну администрацију и бесмислен ненаучни менталитет како би се такмичио на УС Опену.

Садашња уредба о вакцинацији за стране путнике није само ненаучна, она је и антиамеричка. Бесмислено је да било ко и било гдје на свијету буде условљен тим мандатом да мора да прими вакцину за коју се повећава могућност да наштети.

То је вакцина за коју је докторака Дебора Брикс тако јасно рекла да је знала са неће моћи да заштити од инфекције и чији је значај прецјењен од стране здравствених ауторитета.

Ова вакцинална уредба је доказ Бајденове ксенофобије и његовог одбијања да крене напријед јер су научне информације све бројније. Или је та администрација ту да нас обмане и у сукобу је са основним научним чињеницама, или све то служи да би он наставио да игра улогу диктатора”, поручио је Гомерт.

Подуже писмо које је из Конгреса послато на Бајденову адресу потписали су осим Гомерта и Мери Е. Милер, Ралф Норман, Томас Маси, Ренди К. Вебер, Брајан Маст, Били Лонг и Енди Бигс.

Српскаинфо

 

Коментари / 0

Оставите коментар