"СНСД броји задње дане на власти и распродаје Српску"

- Режим, предвођен СНСД-ом, док броји задње дане на власти током које су осиромашили, унизили и опустошили земљу, врши завршну распродају Републике Српске. Знајући да одлазе, покушавају на природним и стратешким ресурсима Српске да отму колико је још могуће за себе – рекао је Игор Црнадак, народни посланик и потпредсједник ПДП-а, коментаришући договоре о продају рудника „Љубија“ и фабрике „Алумина“. 

Република Српска 02.08.2022 | 16:38
"СНСД броји задње дане на власти и распродаје Српску"

Црнадак каже да је договор око докапитализације „Љубије“ нетранспарентан и, најблаже речено, сумњив: 

- Још немамо одговор како то да наш рудник, некада стратешко предузеће, жилу куцавицу Приједора већ више од сто година, продају „фирми“ која постоји мање од годину дана, чији историјат пословања је непознат, која се чак не може пронаћи на интернет претраживачима и која се, према адреси коју су сами упутили овдашњим медијима, налази на локацији у Њујорку у којој се издају канцеларије на кратак период или виртуелно. Они једно од наших најзначајнијих предузећа продају, врло вјероватно, фиктивној фирми која нема чак ни сједиште! – рекао је Црнадак. 

Говорећи о продаји „Алумине“, Црнадак каже да је невјероватно поигравање режима са фирмом која је један од кључних носилаца привреде не само источног дијела, него читаве Републике Српске.

- Очекујем да се утврде све чињенице везано за још један нетранспарентан посао власти који се тиче продаје „Алумине“. Радници, њих више од 1500, морају имати гаранције о заштити својих права на рад и егзистенцију. Мора се учинити све да се задржи значај „Алумине“, тог бисера наше привреде, а њена функција и дјеловање морају бити очувани и унапријеђени – рекао је Црнадак и додао: 

- Поред рада на унапређењу привредног амбијента кроз више конкретних мјера, нова власт која ће доћи након 2. октобра ће извршити ревизију свих нетранспарентних и сумњивих уговора којима је режим отимао од Републике Српске. Наша првреда се мора развијати, јачати, морамо стварати услове за то, али неко ће морати и да одговара за сву штету учињену у претходних деценију и по – поручио је Црнадак.

(БН) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ре

02.08.2022 14:55

Ви 16 година спавате у дубоком сну, док су они продали све, и задужили нас и нашу унучад у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Побједа

02.08.2022 16:23

Побједа над режимом мора доћи! Ако ови остану још четири године нигдје нас неће бити. Подршка Јелени и Мирку! Једва чекам 02.октобар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.08.2022 20:25

Доле лоповска багра на власти!

Name

ЈАСМИН

02.08.2022 16:33

Увијек се крало на изборима ал у задња 2 циклуса то је прерасло баш у пљачку и прекрајање изборне воље,зашто мислите да је то само у Добоју тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миро

02.08.2022 16:35

Србија це бити губитник јер се пласи русије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давид

02.08.2022 19:52

Србија никада није била губитник. Тако су говорили 14 и 41 оног вијека па ста би.Измедју страх од неког и постовање и вјера у неког тј Русије је велика разлика.Малоумни то никада неце схватити.

Name

Отахарин

02.08.2022 17:05

А ви, и ми, мирно сједимо и гледамо! Ви, додуше, за дебеле паре, а ми за биједне плате и пензије! Ви пресипате из шупљег у празно, ста сте предузели, а камо ли учинили???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

02.08.2022 19:15

Нико не спомиње цињеницу да се од народа отима прадједовина ,земља те да се иста претвара у дрзавну својину тј БиХ ....циме се онемогуцава одзив зивот на селу и земљи циме се народ прогоно са вјековних огњиста.Оранице купује земњисна мафија који це исту купити за марку и издавати у закуп истинским власницима земље.ИБијељина је оцит примјер...ма ли неко да овом злу стане на пут.....Дрзаву је одувјек хранило и бранило село....људи ста је ово?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

02.08.2022 19:20

Господине,само прицас а о прогону људи са села и прадедовине никад ни ријеци а упознати сте за ове мафијаске активности ове криминалне власти која је гора од свих окупатора од Турака па до данас.Отима се земља циме се прогоне људи којима је земља,прадједовина једини извор прези љавања.....у памет се...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.08.2022 21:43

Све зависи до народа дал је прогледао за 16 година ове владавине ако није ке трпе јос 4 године неце имати ниста управу сте игоре крајње је вријеме да ова власт падне све зависи од народа поздрав бн тв

ОДГОВОРИТЕ