Пожар у Х. Новом, Хрватској упућен позив за помоћ

На Њивичком путу у херцегновској општини, прије граничног прелаза, јутрос око девет сати избио је пожар великих размјера. Командир Службе заштите и спашавање Херцег Нови Златко Ћировић казао је за РТХН да је ситуација критична - ватра је прешла пут и шири се према насељу.

Регион 02.08.2022 | 14:13
Пожар у Х. Новом, Хрватској упућен позив за помоћ

Изгорио је један напуштени објекат, а угрожено је више од 15 кућа. Ватрогасци интервенишу дуж цијелог Њивичког пута, до граничног прелаза Кобила.

Портал РТХН преноси да су двије куће биле у непосредној опасности од пожара, али да су одбрањене захваљујући реакцији ватрогасаца.

Вршилац дужности генералног директора Директората за заштиту у спашавање Миодраг Бешовић казао је за тај медиј да авион Директората, због неповољних временских услова, није укључен у гашење пожара.

"Упутили смо захтјев Хрватској. Чекамо одговор од њих, да видимо имају ли расположивих канадера које би могли да нам упуте на испомоћ. На терену је тренутно шест возила Службе заштите Херцег Нови и једно ДВД Бока из Котора", навео је Бешовић.

Он је казао да се метео услови прате у сваком моменту, како би авион био упућен на пожариште. Хеликопер Војске тренутно је на Дурмитору ради спашавања једне женске особе.

"Вјетар је промјењљивог смјера и окреће пожар из једног у други смјер, због чега је ситуација непредвидљива. Наша дрон екипа је на терену и преноси нам слике са пожаришта", рекао је Бешовић, додавши да су ресурси Црне Горе ограничени.

Телевизија Вијести јавила је јутрос да се пожар брзо шири због буре у Боки которској, а гори ниско и суво растиње.

(Вијести.ме)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Србо

02.08.2022 12:59

Имају ли ови људи икакве срамоте и код нас у РС и ЦГ сваке године само моле а ништа не предузимају а плате редовно подижу у банци ,оставке само оставке ,ви сте неспособни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

02.08.2022 13:52

Шут и трпи, србуј и гладуј!

Name

075

02.08.2022 13:13

Чек, чек, Херцег Нови славље побједа Србије, србовање, што нису послали захтјев Србији а не Хрватској?

ОДГОВОРИТЕ