Долази Здравко Чолић... Да ли сваком од нас?

Већ је прошло скоро два мјесеца како смо сазнали да нам опет, после четрнаест година долази Здравко Чолић, неко каже регионална естрадна звијезда, неко додаје неке друге епитете и са сваким се слажем. И нисам наравно једини, јер и овај концерт као и сваки претходни или будући, јесте да се радујемо том тренутку. Све би то било у реду, да код нас, због нечијих пропуста, врло често остане "горак укус у устима", па и после једног таквог спектакла!

Република Српска 01.08.2022 | 07:44
Долази Здравко Чолић... Да ли сваком од нас?

Пише: Миодраг Рајковић, инг друмског саобраћаја

Нажалост, сви који живе у околини градског стадиона, добро су запамтили његов концерт из 2008. године па и неке концерте мање популарних естрадних звијезда. Међутим, врхунац су биле манифестације тип "бир феста" које су трајале и по три дана или боље речено ноћи. Тада, поред проблема приступа властим возилом до својих кућа или станова, најизразитији проблем је била прегласна музика и како говорише неке комшије, па да је музика која се емитује, народна, "полудјели би".

Било како било, највећи проблем је била гласноћа музике која је ишла преко дозвољених децибела и то су нека времена која су, на нашу срећу иза нас. Тада нам је помогла градска администарција, која их је само пребацила на другу градску локацију, значи поново као проблем неким другим становницима нашег града, мада су тада рекли, да ће се сви наредни слични концерти и манифестације дешавати у Агротржном центру "Кнез Иво од Семберије" што и јесте права локација.

Имали смо ми проблема и са неким фудбалским утакмицама, поготово кад је фудбалски клуб Радник, по први пут ушао у Премијер лигу БиХ, те кад су по први пут гостовали велики клубови из Сарајева, Мостара или неких других градова из Федерације БиХ. И све је то "ОК", али стручни људи из полиције који су радили процјене у својим елаборатима безбједности, су заборављали нас "комшије". Дозвољавали су да гледаоци, буквално аутима улазе у стадион, постојећи скромни паркинг простор, па и у свим осталим, малим и "слијепим" уличицама и тада смо имали класичне блокаде.

На жалост, наш фудбалски клуб Радник је имао периоде када се на утакмицама појављивало веома мало гледалаца па се некако "провлачимо" и преживљавамо те тренутке, а у периоду који је пред нама и због боље сарадње са полицијом некако ћемо преживљавати.

Шта можемо очекивати од новог концерта Здравка Чолића који се дешава 06. августа 2022. године? Што се тиче буке или прегласне музике, то ћемо некако преживјети, три сата и онда на спавање, међутим, прибојавамо се искрено и због тога молимо полицијске службенике из Полицијске станице "Бијељина 2" да и ради лакшег кретања публике - пјешака, али и због омогућавања фреквенције уобичајеног саобраћаја планирају евентуалну потребу за пролаз санитетских и противпожарних возила, а око стадиона живи много становника из категорије трећег доба, гдје се иначе врло често виде санитетска возила.

Искуства, а и процјене "говоре", да ће на концерту Здравка Чолића више од пола бити публика из региона, како БиХ, тако и из Србије па и шире. Гдје ће они паркирати своја возила, то није наш проблем и ево још једном молба да се такве манифестације одржавају тамо гдје и сајмови, вашари и сличне манифестације које имају све могуће услове за приредбе тог типа.

Молимо вас!!!

(Бијељина Данас)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

НЕМА ВЕСЕЉА

01.08.2022 06:28

КАДА СЕ СРЦЕ СТЕЗЕ У ГРУДИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Филозоф

01.08.2022 06:54

Постоје паметни и паметњаковици, разлика огромна, на залост паметњаковици добивају све висе медијског простора, као некад, историја се понавља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јања

01.08.2022 07:13

Ситуација у Јањи је јос гора. Нити саобрацајна полиција нити комунална неце да реагују, а ми не моземо ни да удјемо у двористе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

01.08.2022 07:51

Може Здравко Чолић певати три дана али нам нимало неће умањити наше проблеме свакодневнице који постају све већи захваљујући мацехинском односу актуалне власти и према дрзави и према народу.Поред Алумине,Зворника Електропривреде и осталих проблема мало је оних којима је до песме Можда се ипак новац могао паметније утросити

Name

САНИМА

01.08.2022 09:25

Колико це костати то музицко задовољство. Једино це Цола остати задовољан.

Name

РЕНО 69

01.08.2022 10:16

Браво господине Рајковићу. Сада знаш колико воле и како се осјећају сељаци околних села Лопара, Власенице и осталих општина гдје си ТИ организовао брдске ауто трке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мм

01.08.2022 10:56

Кога,Здравко више интересује?Народ це сигурно отици ситији,са концерта.

Name

Србо

01.08.2022 10:35

Чола обожава народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зашто

01.08.2022 11:46

Зашто на стадион? Сва дешавања су на агротржном... Ништа он није бољи од осталих учесника вашара...и он као и радници на римгишпилу су дошли да зараде.. На вашариште да забави народ од којег он никако није бољи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

КЛК

02.08.2022 00:16

И мене Рајковићу боли сто ти имаш уцешће у рату и сто си био припадник ВРС и елитне јединице,и што си имао по три функције,а даље од Хаса ниси отишао,па ста цу зивјецу са тим цитав живот, зато ти истрпи један дан у години кад је стадион пун и мало буке.