Цијене успориле изградњу првог соц. предузећа

Успорена је изградња првог социјалног предузећа, које гради Удружење грађана "Мозаик пријатељства", због поскупљења грађевинског материјала, истакао је за "Независне новине" Мирослав Субашић, предсједник Удружења грађана "Мозаик пријатељства".

Република Српска 31.07.2022 | 20:08
Цијене успориле изградњу првог соц. предузећа

Додао је да им помажу грађевинска предузећа, али пуно људи тражи помоћ, а с обзиром на поскупљења та помоћ није довољна да се предузеће у потпуности заврши.

"Данас је тешко вријеме, све је поскупјело, па тако и грађевински материјал, те је изградња предузећа успорила. Врећа цемента је била четири, а сада је девет КМ", истакао је Субашић.

Како наводи, сами радови су доста захтјевни јер се мора радити и на припреми земљишта и постављану пластеника.

"Урадили смо доста тога, сигурно 50 одсто, али потребно нам је још много средстава да бисмо завршили социјално предузеће. Ми се трудимо и боримо колико можемо", рекао је Субашић.

Подсјећамо да Удружење грађана "Мозаик пријатељства" гради ово социјално предузеће да би створило властити бренд у производњи, али и обезбиједило нова радна мјеста за оне којима је тешко доћи до посла.

Најугроженији би у овом предузећу имали прилику да зараде новац, односно да се запосле.

(Независне/ фото: Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Санела Дијана Цатиц

01.08.2022 03:52

Нема проблема све док људи несто добровољно раде у своим зивотима!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

А Мирославе

01.08.2022 11:33

Босоноги дјецак :) Цеститамо све најбоље ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оваквих ствари

01.08.2022 11:37

Потребно је висе ... И треба подрзати ствари ... Надамо се да це се проблеми ријесити, изворно идеја ми се свидја, наравно надам се да це бити пројекат успјесан и на мјесту ... Свакако ово има димезије и мјеста гдје зиве људи и раде, те лаксе превазилазе проблеме који су их снасли и врацају зивоту зивотни дио и људски ... Тако је то ... Прво несто распознамо, па онда нам се замагли, па опет нас зивот спаси, и док јесмо онда јесмо људи и лепо је сто јесмо ... Хвала, ... Босноги дјецак :)

ОДГОВОРИТЕ