Ðоковића, Надала и Федерера није лако замијенити

Грк Стефанос Циципас изјавио је да Србин Новак Ðоковић, Швајцарац Роџер Федерер и Шпанац Рафаел Надал припадају најбољој генерацији тенисера у историји овог спорта, преноси сајт "Њутенис".

Свијет 31.07.2022 | 15:17
Ðоковића, Надала и Федерера није лако замијенити

Циципас је говорио и о младим тенисерима на АТП листи.

"Мислим да смо сада све ближи "великој тројци" - Ðоковића, Федерера и Надала није лако заменити. Верујем да нам је играње против њих помогло да растемо и достигнемо одређени ниво", рекао је Циципас.

Он је истакао да би тенис био другачији да нема "велике тројке".

"Ðоковић и Надал могу да освоје још титула. Млади тенисери? Мислим да су Карлос Алкараз и Јаник Синер испред осталих, али сматрам да има много младих талентованих тенисера. Тенис има сјајну будућност", рекао је Циципас.

Грчки тенисер је тренутно четврти на АТП листи.

"Имам само 23 године, а освојио сам 10 титула. Надам се да ћу их још много освојити, а пре свега желим гренд слем трофеје", закључио је Циципас.

(Тањуг/ фото: Маттхеw Стоцкман/Геттy Имагес)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Свакако Дјоковиц

31.07.2022 13:41

Најбољи тенисер ... А будуцност имају Медведев, Рублев, Тситсипас, Беретини ... Бар када је у питању овај спорт ... Зверев је недто као Надал, но ста је ту је .... Тенисерка ... Сарапова, Сере.на Вилиамс ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свакако

31.07.2022 13:45

Дјере, Лајовиц, Крајиновиц ... Има вјероватно и код нас јос младих у том спорту ... Али и у другим спортовима и једноставно у времену и постојању ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бухуху

01.08.2022 09:15

Тситсипас је најљепши и најзгоднији тенисер, али и најнервознији и најбезобразнији

ОДГОВОРИТЕ