Данас сунчано и врло топло, уз повремену кишу

- У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити углавном сунчано и врло топло вријеме, док ће у појединим подручјима падати повремена киша са пљусковима.

Босна и Херцеговина 30.07.2022 | 08:55
Данас сунчано и врло топло, уз повремену кишу

Јутро ће на сјеверу бити промјенљиво до умјерено облачно са кишом, у Херцеговини претежно ведро, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На сјеверу и западу током преподнева биће променљиво облачно са сунчаним периодима, потом ће доћи до наоблачења са запада и освјежења са повременом кишом и пљусковима.

На југу и истоку сунчано и врло топло.

Наоблачење ће послијеподне захватити и централне и источне предјеле, са местимичном кишом и пљусковима са грмљавином. Очекују се и локалне непогоде уз јаче пљускове и појаву града понегде, а све до вечери биће пролазног освежења и локалних падавина.

Максимална температура ваздуха од 27 на сјеверозападу до 36 на југу, у вишим предјелима на западу од 24 степена Целзијуса.

Дуваће слаб до умјерен северозападни, западни, у северним предјелима пролазно и јак северозападни ветар.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је у већини крајева мало до умјерено облачно и сунчано вријеме.

Температура измјерена у 7.00 часова: Соколац и Чемерно 14, Рудо 16, Хан Пијесак, Бугојно и Ливно 17, Билећа, Мркоњић Град и Широки Бријег 18, Нови Град и Сребреница 19, Добој, Бихаћ, Сарајево и Соколац 20, Бијељина и Приједор 21, Требиње, Добој, Тузла и Зеница 22, Бањалука 23 и Мостар 25 степени Целзијуса. 

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар