За власт најважније да је повезана са Хрватском

Марковић каже да власт покушава да своју борбу за хрватски Пељешки мост оправда градњом моста у Градишци, за који су и рекли да ће нас повезати са Београдом. 

Република Српска 28.07.2022 | 16:41
За власт најважније да је повезана са Хрватском

- Невјероватно је докле иде правдање чињенице да хрватске интересе, попут Пељешког моста, наша власт проглашава српским националним интересима. Дотле да им падне на памет да изјаве да је најбољи пут из Републике Српске за Србију баш преко Хрватске. Умјесто да су запад Републике Српске повезивали аутопутем Бањалука-Добој-Бијељина, па преко Раче за Србију, њима је најважнија повезаност са Хрватском.

Нисам и нико нормалан не може бити против градње мостова, али историја их је требала научити да Хрватска никако не може бити коридор између Срба са двије стране Дрине – рекао је потпредсједник ПДП-а Славиша Марковић. 

Марковић каже да власт покушава да своју борбу за хрватски Пељешки мост оправда градњом моста у Градишци, за који су и рекли да ће нас повезати са Београдом. 

- И исток и запад Српске са Београдом треба да повезују путеви кроз Српску. Од Новог Града ка Бањалуци и Добоју, па Бијељини, те путна повезаност Требиња и Бијељине. А прича да је Пељешки мост замјена за мост преко Саве у Градишци је класичан покушај замазивања очију.

Најављују отварање моста у Градишци за сутра, а истина је да треба најмање двије године да тај мост профункционише. Прво су направили аутопут који води у Саву, сада мост који води у њиву у Хрватској. Проглашавање изградње Пељешког моста српским националним интересом није никаква замјена за раније договорену градњу моста у Градишци, него борба за хрватске интересе, као што су се изборили да им предају јасеновачку грађу или као што се ћутањем боре за хрватски интерес изградње радиоактивног и нуклеарног одлагалишта на Трговској гори.

Нека мостова, у свакој земљи и према свакој земљи, али наш интерес мора бити јака повезаност унутар Републике Српске, а затим и ка Србији, што ће бити један од стратешких задатака нове власти која ће доћи након 2. октобра – навео је Марковић.

(БН)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Ду

28.07.2022 14:54

Јој господе бозе помагај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.07.2022 22:31

Па није коридор 1992 ишао преко ХР. Него зна се куда.

Name

Мирко Мд

28.07.2022 15:00

Маните се вуше тих мостова кретени једни....ако не знате ништа урадити, као што и не знате , гледахте како људи ораве мистове и дивите се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.07.2022 15:58

Врати се јадо у сколу.

Name

борац

28.07.2022 15:12

Власт тези свовјој куци .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

28.07.2022 15:42

Ајд не прди у шупље решето. Шта би то ми Срби требали да будемо против изградње и изграђеног Пељешког моста у Хрватској. У 1000 ствари ја Додика не подржавам али сам 100% на његовој страни што се успротивио двојици чланова предсјед Бошњака за изградњу тог моста. Кажеш овај у Градишки води у Хрватску њиву па ето кад ви дођете за 2 мјесеца на власт одмах га срушите, а можете и све друге што нас повезују с Хрватском. Сјајно ти је размишљање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

28.07.2022 15:51

Ево сад и овај! Како смо лијепо зивјели кад смо се са Хрватима, свадјали, тукли, прогањали, ратовали....а види сада хоце лијепо са њима. Е мој Марковицу политика је озбиљна ствар да би се ти њоме бавио. Додик се не руси на основу онога сто је добро урадјено, него оногха сто је лосе и сто мозе боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.07.2022 17:46

Хрватски агент. То теби ваља.

Name

Семберија

28.07.2022 15:52

Марковицу рушите ову багру.Поздрав за Јелену Тривиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИзРСа

28.07.2022 16:11

А шта фали мостовима? Слажем се, треба повезати аутопутом цијели РС, али ништа не фали да се повезујемо и са сусједним земљама. Много наших људе пређе дневно ту границу, што због посла, што због породице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар Дусан

28.07.2022 16:16

Ова политика данас и пре пар векова није била иста.Да се ја питам моја подрска би била исто за мост Пељесац.То је у поклон Хрватима дао Цар Дусан највеци владар насег народа икада.Није ни слутио будуца зверства,ујединио је Далмацију са Дубровацком републиком.Не видим ниста лосе у томе без обзира колико видим лосе у владавини 20год.Ово јесте и њихов најбољи потез за неције ако није за насе добро.Толико су досегли и лимитирали себе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

28.07.2022 16:57

Значи стварно су испали кретени они посланици који нису подржали витални национални интерес за Пељешки мост јер се показало да је Додик тада имао добру процјену када је ставио вето и то искористио за Републику Српску што се потврђује са чињеницом да се од стране хрвата ових дана завршава мост на Сави у Градишци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика бн

28.07.2022 17:01

Људи моји хрвати неволе никог а србе мрзе, тако да ће многи почет да је обилазе. Досад су на границама просили а сад лупају казне за паштету нарезак. Као фол забрањено. Само се питам ко још вјерује у лажи додика и његових. Само онај који мора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиктер море

28.07.2022 17:31

Овај љепотан са обрвом се увијек пробуди пред изборе а послије га нигдје нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

28.07.2022 17:34

Сто ви кад имате пуна уста критике, хрватима не заустависте градњу Пељеског моста? Тај мост је благословила ЕУ, дала паре за њега, кинези градили, пројектант сливенац. А ко смо ми, дејтон твиревина је протекторат, сад илегалног свабе. Наси политицари само могу галамити, свадјати се, гристи се, али благослов дају за све странци и насе ни не спомињу. Какав Додик, он је само један од оних, сто попуњава наметнуту медјународну форму, у немогуцој дрзави. Узалуд вам галама, мост је саградјен, а ви галамите за какав глас висе на изборима. На мосту, ни један глас висе вам неце дати гласаци. Мозда би вам дали, ако имате какав план, ста је добро за нас и насу РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

28.07.2022 18:46

Браво за ПДП и предсједника Го Бијељина Славишу Марковића , имате подршку народа .

ОДГОВОРИТЕ