Мјештани траже да се ријеши питање водоснабдијевања

Неколико десетина мјештана Доњих Кола окупило се испред зграде Градске управе у Бањалуци. Траже хитно рјешавање проблема водоснадбијевања у овој бањалучкој мјесној заједници. 

Република Српска 27.07.2022 | 20:39
Мјештани траже да се ријеши питање водоснабдијевања

Окупљени мјештани изразили су своје незадовољство због несташица воде. Траже од надлежних да се проблем водоснадбијевања у Доњим Колима што прије ријеши, у супротном, позивају на оставке.  

"Тражимо основне услове за живот, 21. је вијек, ми немамо воде. Ово је стварно срамота за град Бањалуку. Кресојевић изјављује данас да 97 посто Бањалуке има воду, то је лаж чиста. Прије преса је био код мене у Доњим Колима и каже мени да идем на прес да изјављујем како људи у доњим колима краду воду. Што ја то да изјављујем, имају надлежни, има инспекција, има све. Ако не могу водити овај град и снадбијевање водом, нека поднесу оставке, сви редом“, поручује Срђан Ћутковић, предсједник МЗ Доња Кола.

Из Градске управе кажу да су разлог због којих 30 домаћинстава Доњих Кола нема воду несавјесни појединци, који прекомјерном потрошњом и нелегалним прикључцима доводе до несташица воде. 

„Када су у питању Доња Кола, Водовод испоручује довољне количине воде за становнике, ато је 400 литара дневно по домаћинству. Са друге стране када говоримо о Доњим Колима само 30 домаћинстава има проблем са водом и због њих ћемо се грчевито борити да ријешимо овај проблем и они имају проблем искључиво због три човјека који несавјесно злоупотребљавају воду, како нелегалним прикључцима, тако и прекомјерном потрошњом“,  каже Бојан Кресојевић, градски менаџер Бањалуке.

Из ПДП-а кажу да је проблем водоснадбијевња реалан и вишедеценијски, као и да је један од првих пројеката нове градске администрације било рјешавање проблема са водом у Доњим Колима.

„То није процес који траје кратко. Прво се морају обезбиједити средства, па се израдити идејни пројекат, па главни пројекат, расписати јавни позив за избор извођача и већ у августу почињу радови који ће трајно ријешити проблем воде у Доњим Колима. Дакле, они мање од мјесец дана прије почетка радова најављују протесте, а никада раније, када проблем воде није био ни у најави да се рјешава, нису протестовали“, каже Драган Милановић, одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука

Милановић истиче да су организатори протеста често виђани на скуповима СНСД-а и да им није примарна брига о грађанима, већ да се ради о политички инструисаним окупљањима. 

(БН)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Квргоња

27.07.2022 18:59

Треба ови протеста и ови окупљања сто висе и овај народ да изадје на улице да једном за сва времена казе стоп овој разбојницкој власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

27.07.2022 19:25

Владали сте двије деценије, па што то нисте ријешили?

Name

Нострадамус

27.07.2022 19:51

Требали би да се окупе испред комитета,сто се нису окупљали док је био Радојциц .Све је то Црвена секта то сто наводе да два три цовјека тросе превисе воде и та тројица су сектаси и у договору са комитетом просипају воду како би казнили народ због тога сто су гласали за Драска. Додик је цим су изгубили изборе рекао да це да казни Бања луку и то раде коме то није јасно.То су терористи народе као сто Арапски терористи казњавају Арапе тако и наси терористи казњавају нас народ.Неби ме изненадило да се лицно скупу обрати поглавица и казе како це ухапсити Драска и остале који не припадају Секти.

Name

Ре

27.07.2022 21:18

Је.. Вас др. Црта.

Name

Ре

28.07.2022 11:15

Зар вам владо црта и острац нозева нису довели воду? Код њих су паре.

Name

Бања Лукаа/реално

27.07.2022 19:04

Они горе у Хан Колима немају воде тј проблем с водом је виседеценијски..и никад се нису толко залили вец аад лад су изгубили влас на нивоу градонацелника..и сад кукају..сто нису кукали и долазили прwд опстину у вријеме ДДавидовица..С Гаврановица..И Радојицица...нису смјели јел су СНАДсовци...врана врани не вади оци...зато су смјесни..њима је све политика..па цак и вода..коју требају имат ..ал су могли ријесит тај проблем задњих 20 година ..снсдове владавине у бањалуци...па сад одједном нист не ваља..како је било добро 20година а нису имали воде..и сутјели су..прави сељацки папанизам..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈУЛИ - АВГУСТ

27.07.2022 20:48

СÀД СЕ БУНИТЕ И ПРОТЕСТВУЈЕТЕ,А ЦУТИТЕ КО ПИ...КЕ КАД ОДБОРНИЦИ СНСД БЛОКИРАЈУ СВЕ ПРОЈЕКТЕ КОЈЕ ПРЕДЛОЗИ ГРАДСКА УПРАВА И ГРАДОНАЦЕЛНИК.ПА ОДАКЛЕ ДА ИЗВУКУ ОАРЕ ДА ИМАТЕ УРЕДНУ ИНФРАСТРУКТУРУ КОЈА ГОДИНАМА НИЈЕ ГРАДЈЕНА.НИЈЕ ДРАСКО ЗА ДВЕ ГОДИНЕ УНИСТИО ВОДОВОД.НЕ БАВИТЕ СЕ ТРУЛОМ ПОЛИТИКОМ,ДОВЕДИТЕ ДИДИКА И 7 ПОПОВА НЕКА ОЦИТАЈУ МОЛИТВУ ,МОЗДА ДОДЈЕ ВОДА САМА.МОЗДА ВАМ И ВОЛА ИСПЕКУ И ПИВО КУПЕ.

Name

трагац

27.07.2022 19:50

Зовните Додика и оних седам попова да вам помогну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

27.07.2022 21:11

Ма тај протест је додо договорио на отвору пумпе на Мањаци.то су његови црвени кмери.

Name

Ре трговац

27.07.2022 23:29

???

Name

Ком

27.07.2022 19:56

Нек вам говедо из лактаса рјеси водоснабдјевање, гласали сте за њега!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реган

27.07.2022 21:17

То је то,нека говедо из бакинаца фино врати једно 5-6 милиона што је отео и за два мјесеца ријешен проблем који траје 50 година

Name

Мика

27.07.2022 22:23

Ајде ведро у руке па у Лакташе код Баке Тамо има воде , језерце ,лабудови а надје се и црта за понеког.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урош

28.07.2022 04:54

Стари клошар Дивљак са Паприковца и клошар Ћутковић протествују због воде.Ђајић је њих платио.Погледајте досие тих мајмуна.Више у затвору него ли на слободи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

28.07.2022 07:18

Управо тако. Срђан Ћутковић је лежао у затвору због пљачки и крађе аутомобила. Сад ушао у политику да то заташка. А онај што баца флаше и канистер, то му је стриц читав живот провео у затвору. Нема ни мачке а камо ли краве. Људима треба обезбедити воду ал што се не бунише за време протеклих година

Name

Остоја

28.07.2022 05:51

А какви радови треба да поцну за мање од мјесец дана?СТА се цекало до сада?Ниста ви.Цуј ста им је изговор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ОСТОЈА

28.07.2022 09:53

Мјесец дана???почели су радови и на Паприковцу -гаража, кад ће се завршити НИКАД а можда ни тад већ народе под шатор на роштиљаду???

Name

Милка

28.07.2022 06:40

Дајте па снсд је на мањаци поставио расвјету по њивама да краве могу по ноци да пасу траву моеа се то некако вратити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема воде нема

28.07.2022 06:50

струје ... Долази зима двадесет и друге године ... Остар задах има зима ... Зима има леден дах ... Долази зима, ЗИМА ... Бице слина, кијања и касљања ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

28.07.2022 07:43

Не браним никога али ови људи са правом протестују. Зашто? Свјесни су да морају да искористе овај моменат док је мали на челу града,можда се нешто и уради,можда нешто и добију,јер знају док су црвени били претходних тридесетак година ништа нису добили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За миркан

28.07.2022 18:12

Ниси у праву. Они на протесту прозивају градонацелника да аки није способан радити да дадне оставку. Дали ду такве услове постављали Радојицицу. Они немају воду деценијама ,дали је станувуковиц крив за то???? Сви би сада хтјели да им станивуковиц ријеси проблеме сто их снсд нује ријесио за 20година. Исти тај народ који је био на птотесту су симпатизери снсд-а.