СНСД, СДА и ХДЗ још једном се наругали народу

Пекићева каже да ово намјерно одуговлачење заправо значи да од укидања акциза нема ништа, те да су се СНСД и њихови партнери у власти још једном наругали властитом народу. 

Република Српска 27.07.2022 | 15:28
СНСД, СДА и ХДЗ још једном се наругали народу

- Почетком марта ове године Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ је усвојио приједлог да се суспендују акцизе на нафтне деривате, чиме би гориво већ 150 дана било јефтиније за 40 фенинга у просјеку, међутим, познато је да се од тада чека Дом народа да ту потврди одлуку. За скоро пет мјесеци успјели су једино у првом читању усвоје измјене закона, што значи даље чекање, прво амандмана, затим опет усаглашавање у оба дома – рекла је Мира Пекић, посланик ПДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ. 

Пекићева каже да ово намјерно одуговлачење заправо значи да од укидања акциза нема ништа, те да су се СНСД и њихови партнери у власти још једном наругали властитом народу. 

- Усвајање измјена закона у Дому народа у првом читању је њихов покушај да заварају народ да нешто раде.  Али лош им је посао, провидан, маске су одавно пале. Они се не одричу ни по коју цијену новца који се добија отимањем од сопственог народа и повећањем намета и тако оптерећеној привреди – наводи Пекићева. 

- У невољи и тешким временима власт се прва мора одрећи инфлаторних прихода и оставити грађанима више средстава кроз различите мјере, као што су смањење стопе ПДВ- а или суспензија акциза, што су бројне земље у региону већ поодавно урадиле. Ово што они раде мјесецима, откада су почели скокови цијена, могло би се назвати „екстра профитом“ и зарадом власти на уштрб нормалног и лакшег живота народа – поручује Пекићева.

(БН) 

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Сирогојно

27.07.2022 14:25

БиХ представља раскаласена скупина мафијаса и разбојника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.07.2022 16:48

Јуче нека Мајкићка гласа за закон. А данас пљује по њему. Мора да се јуче зезнула па се посипа пепелом пред вођом. А зна се да од тога нема ништа. Добро Мира каже само да се прикажу да као брину за народ.

Name

Који су то олоши

27.07.2022 14:58

Замислите колико смо ми пасиван народ када они то тако раде. Мисле да могу само како њима одговара, уздају се у трпеци народ и синдром кухане забе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

27.07.2022 15:55

СТРАШЕ НАРОД РАТОМ СВА ТРОЈИЦА. ЗНАЛИ СМО МНОГИ, ДА СУ ТО САМО ПОДВАЛЕ ДА ОВА ТРИ "РАК РАНЕ" ДОБИЈУ ИЗБОРЕ. ВИШЕ ИМ НИКО, АМА БАШ НИКО НЕ ВИЈЕРУЈЕ. ОВАКВИХ НЕМА НИГДЈЕ. НЕЋЕ САМИ ОТИЋИ. ЉУДИ. ИМАМО ИЗБОРЕ ЗА СПАС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесте

27.07.2022 21:26

Ми смо ти који их могу за дан отјерати на сметљисте. Али како кад смо подмитљиви народи и Срби и Хрвати и Босње. За 20 КМ дајемо глас за једно пиво нас купују. Ми смо биједа невидјена људи без можданих вијуга без морала. Продајемо се лоповима лазовима сектасима, бацамо у блато судбину своје дјеце. Ми и само ми смо за све криви. Нико други.