"Додик био и остао агент хрватских националних интереса"

За СНСД и Додика витални национални интерес нису здравље и животи нашег народа, нису градови који могу бити додатно опустошени изградњом одлагалишта, али јесте један хрватски мост. Био је и остао агент хрватских националних интереса – рекао је Михајилица

Република Српска 26.07.2022 | 18:18
"Додик био и остао агент хрватских националних интереса"

- Република Српска коначно остварује свој ентитетски и национални интерес. Вечерас у 20:15 часова, сваком Србину треба да буде пуно срце, јер се коначно, након година борбе, отвара Пељешки мост, који је српски члан Предсједништва БиХ, прогласио виталним националним интересом. Да није било Додикове одлучности, ко зна шта би било са овим мостом – саркастично је данашње отварање Пељешког моста прокоментарисао члан Предсједништва ПДП-а Миланко Михајилица. 

Михајилица каже да осим Пељешког и моста на Сави код Градишке, има још мостова којима би се српски члан Предсједништва БиХ могао позабавити у својим разговорима са његовом браћом Хрватима. 

- Чисто да га подсјетим, доласком СНСД-а на власт мост на Уни према Хрватској је затворен за теретни саобраћај и поред многобројних обећања, још увијек није поново отворен. То отежава рад нашим привредницима и када већ толико брине за хрватске мостове, Додик би могао да размисли да се и овај мост према Хрватској отвори – каже Михајилица. 

Он истиче да је више отворених питања са сусједном државом, укључујући и отворени гранични спор на ријеци Уни између Републике Српске, односно БиХ и Хрватске. 

- Такође, можда му није у фокусу интересовања, али по ко зна који пут подсјећам Додика да његови најближи пријатељи и браћа, Хрвати, праве одлагалиште радиоактивног и нуклеарног отпада на Трговској гори, надомак Новог Града. И Нови Град су долазили многи СНСД-ови функционери, од Жељке Цвијановић, преко Радована Вишковића, до Зорана Тегелтије, да би умирили народ по питању градње овог одлагалишта, док Хрватска несметано гради и улази у завршне процедуре и то без ријечи противљења наших носилаца власти.

Изградњом одлагалишта на Трговској гори, биће директно угрожено здравље 250.000 наших грађана. На то се ћути, а док се Додик срдачно састаје са Зораном Милановићем нема ни ријечи о овом проблему. За СНСД и Додика витални национални интерес нису здравље и животи нашег народа, нису градови који могу бити додатно опустошени изградњом одлагалишта, али јесте један хрватски мост. Био је и остао агент хрватских националних интереса – рекао је Михајилица и додао: 

- А Жунићу и осталим мазалицама који хвале „стратешки“ потез да се за витални национални интерес прогласи изградња Пељешкг моста поручујем: „стратегије“ вашег шефа су наше националне трагедије, због њих нас је напустила трећина становништа, народ осиромашио, предузећа постала рушевине... Када 2. октобра побиједи Јелена Тривић, а ви одете у политичку прошлост, имаћемо много посла да исправимо посљедице ваших „стратешких одлука“, али ћемо успјети и Српска ће живјети! – поручио је Михајилица.

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

МеНАГЕР

26.07.2022 17:11

Ајде цовеце цувај то мало парица ако имас ста Неце моци ни кроз компезацију Не разумијем неке странке које хоце о главу да имају одборе у све и једној опстини и граду То сто це ПДП добити у Новом Граду (цини ми се) трипут висе це због тога изгубити у цијелој РС Има људи који вазу а има и оних који бас због овога неце изаци на изборе (али добро мозда они имају неку своју математику)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крупне изјаве

26.07.2022 17:52

?

Name

Јоја

26.07.2022 18:25

Тачно 100%ста це овај прелетац, да има имало образа повукао би се, како је изабран за предсједника општинског одбора у Новом Граду јел поштено?

Name

Ре

26.07.2022 21:05

Е ако овај мисли да поправља, онда је боље ниста не дирати. Кад се човек понадао да би опозиција могла нешто да уради и промијени, појави се овај идиот и онај Станић бивши министар здравства и све оде у ку.ац.

Name

ре

27.07.2022 15:15

А знаци то омогуцавање хрватима да имају све предности у односу на Србе у БЛ потице из врха!!!А ,било ми је сумњиво одавно,ал опет цовјек мисли ма како ,ма љевцани не издају народ !!!

Name

Професионслац

26.07.2022 17:20

Шпијун......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

26.07.2022 17:31

Ајде врати се у мишију рупу из које си изашао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈУЛИ - АВГУСТ

26.07.2022 20:30

ПОЛА ПОЛИТИЦАРА СЕ СРОЗАЛА ДОТЛЕ ДА НИ ПРОДАЛИ И СВОЈУ ДЈЕЦУ ,САМО ДА ЊИМА БУДЕ ДОБРО.СВЕ ЈЕ БИСЕ РАЗДОРА У ПОРОДИЦАМА,ЈЕР ЉУДИ КОЈИ СЕ БАВЕ ПОЛИТИКОМ ,ЗАБОРАБЉАЈУ ДА КОД КУЦЕ ИМАЈУ ДЈЕЦУ И ЗЕНУ.НИСУ ИН АКО НЕМАЈУ СВАЛЕРКУ.ПРОДАЦЕ И ВЈЕРУ ЗА ВЕЦЕРУ А ДА НЕЦЕ ПРОМЈЕНИТИ СТРАНКУ У ТО НЕ ТРЕБА СУМЊАТИ.УДАРИЛА ИМ СЛАВА У ГЛАВУ.КО ОДЕ У БРЦКО ДИСТРИКТ НЕКА ОДЕ НА ОРАВОСЛАВНО ГРОБЉЕ И БИДЈЕЦЕ ДА ЈЕ НАПРАВЉЕНО ДЕДИЊЕ ОКО КАПЕЛЕ ,ГДЈЕ СУ ЗАУЗЕТА ГРОБНА МЈЕСТА ЗА ЉУДЕ ЦЛАНОВЕ ПОЛИТИЦКИХ ОАРТИЈА ПОВЕЗАНИХ СА СВЕСТЕНИЦИМА,А ЗА ОБИЦНЕ ЉУДЕ ГОДИНАМА НЕМА МЈЕСТА ДА СЕ РЕЗЕРВИСЕ.ЕТО ЗА КАКВУ СВЕ МОЦ СЕ БОРЕ.АЛ,ИПАК,ИДУ У 2 × 2 И ГОРЕ НЕЦЕ БИТИ НИСТА ВРЕДНИЈИ.

Name

Мирослав

26.07.2022 21:20

Бас хрватски, ово је бас покусај блацења без преседана. Има ли краја лудилу у насој политици? Испеци па реци, а не лупетање и блацење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гуест

26.07.2022 23:17

Коријени су исти паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

27.07.2022 02:54

Какву прошлост, у ЗАТВОР.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

27.07.2022 08:04

Додик је као мали ишао на загребачку пијацу са оцом Богдом да продаје паприке и сасвим је логично да ради за хрватске националне интересе јер му је то усађено у главу од малих ногу. Све ово после са Србијом а поготово са Русијом је прича за малу дјецу и чисто политиканство.

ОДГОВОРИТЕ