Планирају да праве “Месечев град” град у коме ће се рађати бебе

Нови град будућности “месечев град” назван “Стакло“, (Тхе Гласс) од 936 метара висине уз вештачку гравитацију омогуц́иц́е да се бебе рађају на Месецу.

Занимљивости 25.07.2022 | 15:30
Планирају да праве “Месечев град” град у коме ће се рађати бебе

Професор Yосуке Yамасхики са Универзитета Кјото у Јапану каже да је дан када ц́е људи живети у свемиру, на Месецу и на Марсу, за пар година.  И да ће бебе се ускоро моц́и да се рађати на Месецу, након стварања лунарног града са вештачком гравитацијом.

Ротирајуц́а зграда висока 936 метра дизајнирана је да заврши пуни круг сваких 20 секунди. У облику конуса, користи центрифугалну силу да постигне “нормалну гравитацију’. Биц́е спреман за усељење до 2050. године.

 

“НАСА је позиционирала ниску гравитацију као кључно питање за људски живот у свемиру“, рекао је Yосуке Yамасхики

Месечев град назван је “Стакло“, (Тхе Гласс) град би имао сопствени екосистем са дрвец́ем, биљкама – па чак и водом.

Инфраструктура би такође успоставила “Хеxатрацк”, вештачки гравитациони транспортни систем за међупланетарна путовања – међусобно повезујуц́и друге “градове”

Микрогравитација узрокује да крв расте до главе, а не до гениталија, што отежава осец́ај узбуђења. Секс у свемиру је кључан за живот на Месецу – или Марсу. НАСА каже да је то кључно за дуготрајне мисије.

Професор Јамашики је рекао: “Истраживање ниске гравитације је ограничено на одржавање тела одраслих, а њени ефекти на рађање и раст деце још нису проучавани. Без гравитације, сисари можда не би могли да се рађају успешно. Чак и када би били у стању да рађају, сисари не би могли нормално да се развијају у ниској гравитацији.”

И додао: “Ако човек одрастао у ниској гравитацији, не би могао да стоји на Земљи.”

Стога предлажемо “станиште вештачке гравитације“ које може да генерише гравитацију еквивалентну Земљином окружењу коришц́ењем центрифугалне силе изазване ротацијом у свемиру, на Месецу или Марсу, као основну технологију за истраживање свемира људи.

<ифраме цласс="ентеред литеспеед-лоадед" титле="YоуТубе видео плаyер" срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/-о5ВР7ЛпЕЛо" wидтх="560" хеигхт="315" фрамебордер="0" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен" дата-лазyлоадед="1" дата-срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/-о5ВР7ЛпЕЛо" дата-оригwидтх="560" дата-оригхеигхт="315" дата-лл-статус="лоадед" дата-мце-фрагмент="1">

“Верујемо да би људи требало да живе у објекту свакодневно и да уживају у ниској гравитацији Месеца и Марса и бестежинском стању свемира само када раде, истражују или уживају у слободно време.Боравец́и у објекту, људска биц́а ц́е моц́и да имају децу без анксиозности и да одржавају физичко стање које им омогуц́ава да се врате на Земљу у било ком тренутку.”

Професор Јамашики и колеге су радили са токијском Кајима корпорацијом која је изградила прву ултрависоку зграду у Јапану 1960-их Тако да планирају да подигну прототип стакла на површини Месеца у нареднИ 30 година!. Биц́е од виталног значаја за омогуц́авање хране, одец́е и склоништа у новим световима – као и за изградњу друштвених система.

Професор Јамашики је рекао: “Човечанство се сада крец́е из ере ‘боравка’ у свемиру у еру ‘живљења’ на Месецу и Марсу. Живот у свемиру постаје све реалистичнији циљ. Ниска гравитација на Месецу и другим планетарним телима се сматра проблемом.

Он је рекао да у будуц́ем свемирском друштву живот на Месецу и Марсу ће постати стварност, свака ће колонија обављати економске активности, док ће многи људи путовати због посла и туризма. Систем Хеxатрацк је вештачки гравитациони транспортни систем заснован на систему ротирајуц́их возова како би се минимизирали здравствени ефекти ниске гравитације током дуготрајног путовања.,пише британски <а хреф="хттпс://www.миррор.цо.ук/неwс/wеирд-неwс/неw-1300фт-лунар-цитy-артифициал-27567886">миррор

“Стога, вештачка гравитација привлачи пажњу широм света, посебно у медицинској заједници. Због тога смо одлучили да предводимо свет у најави заједничког истраживачког пројекта о концепту језгра биома, који се фокусира на станишта вештачке гравитације као кључну технологију за развој свемира.”

“Замишљамо будуц́ност у којој људска миграција на Месец и Марс постаје стварност у другој половини 21. века.” изјавио је професор Yосуке Yамасхики са Универзитета Кјото

<ифраме цласс="ентеред литеспеед-лоадед" титле="YоуТубе видео плаyер" срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/Ао-Пј8Х4та0" wидтх="560" хеигхт="315" фрамебордер="0" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен" дата-лазyлоадед="1" дата-срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/Ао-Пј8Х4та0" дата-оригwидтх="560" дата-оригхеигхт="315" дата-лл-статус="лоадед" дата-мце-фрагмент="1">

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар