Огласила се и Гранична полиција: Ухапшен граничар

- Припадник Јединице граничне полиције Требиње ухапшен је у акцији "Код" која се проводи на подручју Гацка и Устиколине, а врше се и претреси на неколико локација због сумње на трговину дрогом и примање дара.

Република Српска 25.07.2022 | 11:57
Огласила се и Гранична полиција: Ухапшен граничар

Активности су усмјерене на доказивање незаконитих активности у којима су осумњичене особе, као припадници групе за организовани криминал, крајем 2019. до марта 2021. године, организовано учествовали у међународном неовлаштеном промету већих количина дроге из Црне Горе према БиХ и даље према државама ЕУ, чиме су оствариле значајну финансијску корист.

У наведеним незаконитим активностима је учествовао и припадник Граничне полиције БиХ распоређен у Јединици граничне полиције Требиње, који је лишен слободе, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Акцију реализују припадници Граничне полиције БиХ, у сарадњи с полицијским службеницима Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, под надзором Тужилаштва БиХ, по наредбама Суда БиХ.

"Проводе се претреси на неколико локација које користе осумњичени с циљем проналска доказа и предмета важних за кривични поступак због постојања основане сумње да је почињено кривично дјело организовани криминал, у вези с кривичним дјелима неовлаштен промет опојним дрогама и примање дара и других облика користи", наводи се у саопштењу.

Из Граничне полиције су навели да је остварена значајна сарадња између агенција за провођење закона у БиХ, као и међународна сарадња, посебно с Еурополом.

(Срна Фото/Илустрација) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

www

25.07.2022 12:00

Гранична полиција, царина....то су најбоља занимања у овој корумпираној држави!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Озбиљно

25.07.2022 12:35

Ту се лова цува у швици, највеци лопови, и јос и плату добију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

25.07.2022 15:07

Погледајте куће,станове,аута,банковне рачуне и стил живота људи,не свих али већину да,људи запослених на царини и ГС и све ће вам бити јасно. Снашли се,способни...ма ајте молим вас,све је то за затвора .

ОДГОВОРИТЕ