Грађани у страху, град тражи реакцију институција Српске

Град Бања Лука изражава забринутост усљед појаве велике пукотине и помјерња тла због изградње гаража за потребе Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Република Српска 22.07.2022 | 20:23
Грађани у страху, град тражи реакцију институција Српске

- Иако Град није надлежан за ово питање, након великог броја пријава грађана, тражимо да надлежна републичка инспекција хитно реагује како би се зауставило ширење ове пукотине – казао је градски менаџер Бојан Кресојевић, који је данас са предстваницима Кабинета градоначелника и Одјељења за инспекцијске послове и комуналну полицију обишао градилиште.

- Данашњим обиласком терена остали смо запрепаштени величином пукотине која су се појавиле усљед градње гаража. Хтјели смо да разговарамо са одговорним на градилишту, али нисмо затекли никог од надзорних органа – казао је он.

Напомиње да иако градска инспекција нема надлежност да реагује, као Градска управа осјећамо одговорност да се укључимо у рјешавање проблема који се дешавају на подручју града.

- Још прошле године апеловали смо да се зауставе радови док се не утврди да је то безбједно за грађане, али нисмо добили одговор ни од УКЦ-а нити од ресорног министарства. Једноставно, ово је пројекат који је неозбиљно припремљен од стране УКЦ-а и сматрамо да га треба зауставити – поручио је Кресојевић.