Руски бијатлонац погинуо, појели га медвједи

Ужасна сцена на Камчатки, где су три особе изгубиле живот у паду хеликоптера којим је управљао спортиста.

Свијет 22.07.2022 | 17:35
Руски бијатлонац погинуо, појели га медвједи

О великој трагедији која се догодила у Русији последњих неколико дана прича цео свет, а сада су познати и детаљи велике несреће. Хеликоптер у власништву руске компаније Взлyот срушио се на Камчатки 16. јула, а затим су тела троје погинулих појели медведи!

Међу погинулима у овој несрећи био је и Игор Малиновски (25), руски биатлонац и некадашњи петоструки јуниорски првак света у том спорту. Талентовани спортиста је управљао летелицом која је припадала компанији његовог оца.

Игор је био велики заљебљеник у летелице и због пилотске дозволе је озбиљно размишљао да прекине спортску каријеру. Последњих година све мање времена посвећивао је спорту који га је прославио, а све више летењу које му је било омиљени хоби. Пре неколико месеци је добио дозволу за управљање баш оваквим хеликоптером, али се један од његових летова завршио трагично.

Ово је Игор, бивши светски шампион у биатлону за јуниоре:

Тугу због ове трагедије исказале су и његове колеге, као и селектор репрезентације у којој се последњих неколико година такмичио.

"Свима нам је јако жао. Дуго је био део наше екипе и пуно је обећавао. Био је диван човек и велики спортиста. Колико знам, двоумио се да ли да остави биатлон или не. Желео је да се концентрише само на летење или не. Био је тако млад", изјавио је први тренер руске репрезентације Јуриј Камински и на тај начин се опростио од Игора.

Поред Малиновског, у овој трагедији погинули су Зоја Кајгородова и Сергеј Колесњак. Хеликоптер је због лошег времена изгубио комуникацију, а претпоставља се да је то главни узрок пада летелице. Дан касније су олупину пронашли спасиоци, али поред летелице није било тела жртава.

Она су нађена нешто касније, а верује се да су их мрки медведи који у великом броју насељавају Камчатку одвукли, распарчали и појели. Иако медведи углавном не лове људе да би их појели, у овој ситуацији храна им је била лако доступна, а они важе за опортунистичке ловце.

(Мондо.рс Фото: ИНСТАГРАМ/СЦРЕЕНСХОТ/МАЛИНОВСКИИ__ИГОР)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ду

22.07.2022 16:13

Мања је вероватноца да су их зиве напали, вероатно су били мртви па су лесину појели, а ако је зив цовек записано је да овисно од карактера нападају зивотиње

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не казе се

22.07.2022 17:28

За смрно стадало људско бице лесина идиоте накарадни и нељудски.

Name

Карактер ти је

22.07.2022 17:30

Испод сваке људске вриједности тим коментаррм и сигурно би те свака зивотиња напала.....

Name

У име Оца и Сина и светог Духа

22.07.2022 18:53

Молитвама Светих Отаца, Господе помилуј нас грешне а у овог што ово пише

Name

Прњавор

25.07.2022 05:36

Ма овде га нико није ни споменуо..кога још интересују терористи и дивљаци из руссије?никога.само вас,јер сте исти ко и русси.

ОДГОВОРИТЕ