Екстремно висока температура наредна три дана

Метеоролози у региону су за сутра и за дане викенда најавили екстремно високу температуру ваздуха и позвали становништво да се заштити.

Регион 22.07.2022 | 09:17
Екстремно висока температура наредна три дана

"До краја ове и почетком сљедеће седмице слиједи период веома топлог времена и високих дневних температура. У петак и за дане викенда понегдје ће температура достићи и 40 степени Целзијусових", објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Из Федералног хидрометеоролошког завода су навели да је цијелој БиХ до суботе, 23. јула, на снази наранџасти метеоаларм због високе дневне температуре ваздуха и високих вриједности УВ индекса.

У Хрватској је због веома високе температуре издато црвено упозорење за готово све регије, што значи да временски услови представљају веома велику опасност.

"Очекују се екстремно високе температуре. Заштитите себе, дјецу и старије. Поступајте према савјетима надлежних тијела. Могући су кварови на појединим инфраструктурама", упозорава хрватски Државни хидрометеоролошки завод.

Метеоролози у Србији указују на веома топло вријеме у посљедњој декади јула.

"Максимална температура у петак и суботу од 35 до 40 степени Целзијусових. Од недеље до среде у северним, западним и централним крајевима мањи пад температуре, у већини места од 33 до 35, на југу и истоку до 37 степени. Крајем седмице поново топлије", навели су из Републичког хидрометеоролошког завода Србије.

(Срна/ фото: Илустрација)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сенад

22.07.2022 12:11

Бозије давање је да подједнако третира све људе без обзира ко се како зове!

ОДГОВОРИТЕ
Name

само питам

22.07.2022 16:23

Цему слузи то црвено упозорење кад морас на посао? Јуце два постара заврсила на Клиницком због колапса.

ОДГОВОРИТЕ