"Неко жели нарушити јако добре односе између ФБиХ и СРБ"

Џиндић истиче да су односи између двије владе јако добри, и да постоји жеља да се они шире, те да не желе да се дезинформацијама наруши добар и коректан однос

Босна и Херцеговина 21.07.2022 | 20:34
"Неко жели нарушити јако добре односе између ФБиХ и СРБ"

- Можда неко дезинформацијама покушава нарушити добре односе између Федерације Босне и Херцеговине и Србије наметањем приче о томе да је Србија купила сав угаљ који се ископава у БиХ, процјена је ово министра енергетике и рударства ФБиХ Нермина Џиндића, који демантује наводе.

“Једина истина је да РМУ Бановићи извози и потписао је извоз 100 хиљада тона угља који не одговара нашим ТЕ. Тестиран је у ТЕ Тузла и Какања, и повратна је инфорамција да се не може користити”, рекао је Џиндић.

Он је додао да су у Србији извршена тестирања, те да је тај угаљ подобан за неку од њихових термоелектрана.

“Колико имам информацију нити један други рудник нема неки велики, или било какав уговор са фирмама из Србије”, рекао је Џиндић.

Он је додао да се овим можда желе нарушити јако добри односи између ФБиХ и Србије.

“Имамо јако добре односе са Владом као ФБиХ, имамо јако добре односе са министрицом Зораном Михајловић. Подсјећам када смо прошле године имали кризу са плином министрица је помогла и издала налог да се количине плина преусмјере за ФБиХ, чиме је спријечен престанак дотока плина за ФБиХ”, потцртао је Џиндић.

На крају Џиндић истиче да су односи између двије владе јако добри, и да постоји жеља да се они шире, те да не желе да се дезинформацијама наруши добар и коректан однос. Када је ријеч о ископу угља за потребе домаћег тржишта, Џиндић вјерује да ће рудници ископати довољне количине за потребе бх. грађана.

(Н1)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Рс

21.07.2022 19:12

Свака цаст на искрености свака цаст да постоје људи који не сију мрзњу и лазу постених и искрених је мало и треба да се помаземо будемо постени и искрени само Додику неваља Србија црко дабогда прије избора

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРОМ

21.07.2022 19:55

УВИЈЕК ИМА ДУСМАНА ДА ЗАВАДЕ НАРОД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

21.07.2022 19:59

Све што је нормално и добро што води напретку троглава аждаја покушава развалити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

21.07.2022 20:12

Требате питати Рударе, који копају тај угаљ, који се продаје Србији, да видите шта ће вам рећи ! Њихове плате зависе од те продаје ! Ово је тачно земља апсурда, имаш угаљ којег нико неће , и онда се нађе купац који га хоће , онда се нађе неко паметан ко би то стопирао !

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

21.07.2022 20:57

СВАКА ЧАСТ ОВОМ МЛАДОМ ЧОВИЈЕКУ. КОЈИ ЈЕ ПРВО НОРМАЛНА ОСОБА И ХОЋЕ ДА ЉУДСКИ ИЗНЕСЕ ИСТИНУ. ТАКО ТРЕБА ДА НАРОД ЗНА ИСТИНУ. УВИЈЕК ЋЕ ОЦИЈЕНИТИ, ШТА ЈЕ ДОБРО ЗА СВИЈУ У Б. И Х. И У РЕГИОНУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ева

22.07.2022 05:11

Можда је Додик љубоморан што фбих има бољи однос са Србијом него он Милорад са својом владом што Србији загорачавају живот својим нерадом ,лоповлуком и будалаштинама..Федерација БиХ са Србијом склапа уговоре и послове а влада Реп Српске живи на рачун Србије као паразит..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

22.07.2022 08:32

Жељко и Бакир??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Без срба а и руса

22.07.2022 17:55

Како год окренес нема вас ни на мапи,нецете ни постојати прогураце вас, па размисљајте.....

ОДГОВОРИТЕ