Две јапанске компаније произвеле “кутију за дремку“ на послу!

Две јапанске компаније су се удружиле како би произвеле усправне “кутије за дремку“ за које тврде да ц́е помоц́и у решавању озлоглашеног проблема прекомерног рада у Јапану.

Занимљивости 21.07.2022 | 16:25
Две јапанске компаније произвеле “кутију за дремку“ на послу!

Специјалиста за намештај из Токија Итоки Цорпоратион и Коyоју Гохан, добављач шперплоче са Хокаида, недавно су потписали уговор о лиценци за почетак производње кутије бизарног изгледа за који тврде да ц́е се позабавити феноменом прекомерног рада у јапанским канцеларијама.

У основи се састоји од усправне дрвене чахуре која ц́е омогуц́ити корисницима да уђу и користе као приватни простор за спавање стојец́и… (чудно зар не)

Можда звучи као добар виц али ово је прави производ који ц́е вероватно бити представљен у јапанским канцеларијама у блиској будуц́ности.

Пошто радници проводе толико времена на послу, неки ц́е ухватити те толико потребне минуте затворених очију где год могу, у купатилима својих послодаваца, у возу током путовања или чак за својим столовима. Дремке у “кутијама за дремку” барем осигуравају да су удобно ослоњене тако да се не преврну дко дремају на послу.

“У Јапану има много људи који ц́е се на неко време закључати у купатилу, што мислим да није здраво. Боље је спавати на удобној локацији“, рекао је Саеко Кавашима, директор комуникација у Итоки, у недавном интервјуу.

“Мислим да многи Јапанци имају тенденцију да раде непрекидно без пауза. Надамо се да компаније могу ово искористити као флексибилнији приступ одмору.”

“Кутије за дремке”, изгледају као бојлери у људској величини или као усправни соларијуми, наводно нуде удобну подршку за главу, колена и леђа, омогуц́авајуц́и корисницима да одспавају без бриге да ц́е пасти док дремају

Цена и доступност још нису објављени, али Кавашима је рекла да се њена компанија нада да ц́е кутије за дремке повец́ати продуктивност запослених, а истовремено промовисати здраву културу рада.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар