Бојиновић подржао акцију „Стоп насиљу над женама“

Прослављени рукометаш се придружио Моззартовој кампањи

Република Српска 21.07.2022 | 15:40
Бојиновић подржао акцију „Стоп насиљу над женама“

Највећа домаћа, а свјетска спортска имена настављају да се прикључују акцији “Стоп насиљу над женама”. Након фудбалског Дијаманта Едина Џеке и бившег НБА аса <а хреф="хттпс://бих.моззарт.орг/пресс-центар/вијести/мирза-телетовиц-подрзао-пројекат-стоп-насиљу-над-зенама">Мирзе Телетовића, пројекат, који је Моззарт покренуо са државном Агенцијом за равноправност полова и Гендер Центром Федерације БиХ, је подржао и легендарни рукометаш Младен Бојиновић.  

Један од најбољих домаћих и свјетских рукометаша у историји фотографисао се у мајици „Стоп насиљу над женама“ и на тај начин послао снажну поруку о важности заустављања сваког вида насиља, посебно над женама.

-Наравно, одмах сам се без поговора одазвао позиву да се прикључим овој акцији јер сматрам да жене нико не треба малтретирати, да жене требају бити стуб породица. Нисам поборник било које врсте насиља, а поготово нам женама. Ово је феноменална акција Моззарта и увијек ћу им се наћи на располагању за све што је потребно када су у питању спортске и друштвено одговорне акције -каже рукометни ас Младен Бојиновић.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2022-07-21/07212022034541.јпг" алт="" wидтх="1365" хеигхт="2048" />

Прослављени рукометаш Младен Бојиновић је, играјући за Барселону, Пари Сен Жермен, Монпеље и Адемар Леон, освојио 33 трофеја, одиграо на стотине утакмица и постигао више од 2.000 голова. Са селекцијом Југославије освојио је свјетску бронзу 2001. године, био је капитен репрезентације Србије, а у Француској освојио 11 шампионских титула. 

Сада је узео лопту у руке а, умјесто дреса, обукао мајицу која је симбол Моззартове племените акције широм БИХ.

Из Агенције за равноправност полова БИХ, при Министарству за људска права и избјеглице БИХ, поручили да је борба против насиља над женама њихов приоритет.

 -Агенција је посебно захвална појединцима и предузећима која активно учествују у тој борби и пружају подршку жртвама родно заснованог и породичног насиља. Осим превентивног дјеловања, заштите жртава и кажњавања починилаца, веома је важно да се жртвама пружи прилика за опоравак и повратак у нормалан живот. СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА!   

Јесенас су фудбалери Леотара и Зрињског истрчали на терен у мајицама „Стоп насиљу над женама“, репрезентативац Тони Шуњић је са представницима компаније Моззарт недавно посјетио Сигурну кућу у Мостару, а реализована је и донација Сигурној кући у Модричи.

<а хреф="хттпс://бих.моззарт.орг/">Моззарт се, као друштвено одговорна компанија, у сарадњи са познатим личностима, током цијеле године труди да борба против насиља над женама не утихне. Континуираним донацијама и посјетама Сигурним кућама додатно подижу свијест о овом проблему у јавности.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

КОМУНИСТА

21.07.2022 15:05

Па Моззарт нсјвисе доприноси насиљу и унесрецавању породица. Које бидио срецу у коцки?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

22.07.2022 01:29

Насиље над женана није само физичко него и психичко па да могу, радо бих пријавила дотичног гада, такав неко не заслужује да живи и желим му оно најгоре тако да уздам се у правду Божију.?

ОДГОВОРИТЕ