СЛО: Букти пожар, гаси га преко 1.000 ватрогасаца

Након краткотрајног смиривања током ноћи, пожар у Словенији, на подручју Краса поново се распламсао, а ватрогасци тренутно гасе ватру на три одвојене локације.

Регион 21.07.2022 | 14:33
СЛО: Букти пожар, гаси га преко 1.000 ватрогасаца

У току је евакуација становника три села, јер се пожар проширио на више од 2.000 хектара, саопштили су представници Цивилне заштите, преноси СТА.

Ватрогасцима највише муке задаје пожар код Кларића, засеока испод раседа Крашки Роб у близини италијанске границе, где више од 1.000 ватрогасаца покушава да угаси ватру, саопштио је регионални штаб Цивилне заштите, наводи словеначка агенција.

Помажу им хеликоптери Оружаних снага и полиције Словеније, као и транспортни авиони Пилатус и три хеликоптера Аустрије, Словачке и Хрватске.

Војска је обезбедила и санитетску јединицу и оброке за ватрогасце на терену, а полицијски службеници у међувремену раде на евакуацији угрожених мештана из села Темнице, Војшцице и Новела.

У високој приправности су и екипе Хитне помоћи из Нове Горице.

Пожар изазива и експлозије неексплодираних убојних средстава, која су на том простору остала након Првог светског рата.

Дарко Зоњић из Националне јединице за заштиту од неексплодираних убојних средстава изјавио је за СТА да су људи на терену „престали да броје експлозије“.

Евидентирају се само експлозије у близини путева, а локације ће бити накнадно прегледане.

Из села Село на Красу и Корита јуче је уклоњено 18 комада неексплодираних убојних средстава, а два су уклоњена данас, навео је Зоњић, преноси СТА. 

(Тањуг/ БН/ фото: Принтсцреен/Тwеетер)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

****

21.07.2022 14:42

Неексплодирана убојита средства заостала из 1 свјетског рата.,неке цак и поред путева ????? Ма дајте ,молим вас. Па ста сте радили све ове године???? Није Словенија велика земља ,могли сте да је прекопате за све ове године. Срамота...

ОДГОВОРИТЕ