"Тако они продају и распарчавају дио по дио Српске"

"Дугогодишња сага око продаје Рудника жељезне руде „Љубија“ се наставља на начин да се договара продаја фирми основаној прије мање од годину дана, чија страница се не може пронаћи ни на интернету, па тако ни основни подаци о фирми. Тако је када Додик и СНСД продају национални ресурс Републике Српске и жилу куцавицу Приједора. Тако они продају и распарчавају дио по дио Српске",  рекао је предсједник Градског одбора ПДП-а Приједор и члан Предсједништва странке Миодраг Деретић.

Република Српска 21.07.2022 | 13:48
"Тако они продају и распарчавају дио по дио Српске"

Деретић каже да смо дуже од сто година могли да самостално копамо руду и производимо жељезо, да имамо предузеће од којег су живјели многи људи, а држава зарађивала, али да је онда дошао СНСД. 

"Приједор је град изграђен на жељезној руди, изграђен нашим природним ресурсом, изграђен нашим радом. Режим једино зна да уништава, онда продаје, да би до краја било уништено. А да ће по старом рецепту пословања са међународним мешетарима бити такав резултат, сумњу уноси већ и сама фирма која дјелује као фантомска", навео је Деретић. 

Он подсјећа да се и сам Град Приједор, без обзира што је и на локалном нивоу на власти иста странка као на републичком, противио продаји акција Љубије. 

"Током претходних година имали смо и озбиљне политичке трзавице везано за продају овог предузећа и без обзира колико чланови његове странке или коалициони партнери били послушни Додику, по овом питању су имали снаге да се супротставе. И то довољно говори о значају рудника за наш град и колико је битно да остане у нашем власништву. „Љубија“ не смије да доживи судбину какву су доживјела предузећа која су била дио некадашњих режимских предизборних дилова. Сјетићемо се продаје Рафинерије Брод на московском аеродрому, која је од гиганта постала запуштени погон. Не смијемо заборавити ни мешетарења са Литванцима која су за резултат имала пропаст продате банке, а посљедично и велике проблеме за многе грађане, фирме и општине.

Деретић је додао да се не смије дозволити  ни да „Љубија“ доживи судбину некада највеће говедадарске фарме у овом дијелу Европе, „Фармланда“, која је након играрија режима остала буквално у рушевинама.

"„Љубија“ мора вратити стари сјај, али да сија, произвиди и ради као ресурс и снага Републике Српске – поручио је Деретић.

(БН)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

ПРИЈЕДОР

21.07.2022 12:00

Тако је Мисо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реприједор

21.07.2022 12:19

Мозда неко зна да це БиХ бити подијелхена и да неце бити пресједник ницега па дај да се окористи сто висе

Name

МК

21.07.2022 12:27

Побједили смо у Приједору и можемо да радимо шта нам воља.Побједићемо опет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срба

21.07.2022 12:29

И тако само се нижу саопштења и ту се све завршава. Милу баш много насикирало све то шта они причају. Господине из ПДПа ако се не варам ви сте у власти у Приједору па ето прилике, напустите коалуцију, позовите народ и раднике на протест. Да се дигне кука и мотика против ове неправде мало сутра би продавали било шта. У Српцу купише аутобуску за енормне паре и ником ништа. Народ ћути и блеји а тако је у свим градовима. Дакле драги моји покрените протест, пољопривредници на тракторе, рудари покрените камионе и багере, превизници блокаде путева пред владу 50000 људи па да видиш хоће ли се дрзнути да продају било шта

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

21.07.2022 12:58

Да једна индивидуа ради ста хоце,распродаје,имовину,природна богатства,протјерује убија људе,јад сми постали толика мизерија као народ?

Name

+

21.07.2022 12:33

ПА ЉУДИ НЕДАЈТЕ СВОЈЕ. ЧИЈЕ ОБЕЋАЊЕ ЈЕ ВАЖНИЈЕ ОД ВАШИХ ЖИВОТА ТУ И ВАШИХ ПОРОДИЦА. СВИ ДО ЈЕДНОГ НА ИЗБОРЕ. И СЕЉАЦИ, КОЈИ НЕ ИЗЛАЗЕ. МИСЛЕ ДА СЕ ДРУГИ ЗА ЊИХ БОРИ У ОВОМ ДЕМОКРАТСКОМ СИСТЕМУ. СВА ДРУШТВЕНА ПРЕДУЗЕЋА СУ РАЗГРАБИТА ЗА МАЛЕ ВАУЧЕРЕ. У СЛЕДЕЋЕМ МАНДАТУ, АКО ДОДО, БИЋЕ ПОРЕЗ НА ЗРАК И ПОЧЕЋЕ УЗ РАЗНЕ ЊЕГОВЕ МАНИФЕТЛУКЕ, ДА ПРОДАЈЕ И СЕОСКА ИМАЊА. ВЕЋ ГОДИНАМА ЊЕГОВИ ПОВЕЋАВАЈУ ИМАЊА КУПУЈУЋИ ОД ОВИХ ВАНИ. АЛИ КАСНИЈЕ ЋЕ БИТИ. ВЕЋА РИБА ПОЈЕДЕ МАЊУ. ДОДИК И СИН ИМАЈУ ВЕЛИКУ ПРОИЗВОДЊУ У СЕЛИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПДП Приједор

21.07.2022 13:48

Нама су у Приједору одборници отисли у СНСД, за функцијама.

Name

Милан Србац

21.07.2022 12:33

Сви на протесте и скинути ненародну власт!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

21.07.2022 13:23

Са протестима се дебело закаснило. Критичну масу од 50.000 људи је тешко сакупити. Иселили су или управо намјеравају те на улице изаћи неће. Једноставно их не интересује. Размјере демографске катастрофе нико изгледа не види.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ораховаца

21.07.2022 13:45

Милокрад је као она ствар: Сто га висе нападас постаје све тврдји, ха, ха..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

21.07.2022 14:34

За сво ово срање су криви они који не излазе на изборе и говоре да су сви исти баш као и они који се под шатором продају за пиву и сендвич. Октобар је једина шанса да срушимо режим и позатварамо мафију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

21.07.2022 15:34

Па не дајте им преузмите нешто а немојте само констатирати кад.се нешто деси

Name

Марко

21.07.2022 15:11

Засто се народ предводјен тобом не побуни против продаје,а не само лапрдати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хесус

21.07.2022 15:43

Да су Срби паметни баш сад пред изборе узети куке и мотике и истјерат све из зграде владе..Направит стражу да у њу више не могу ући Додик и било који министар снсд .Па нек Додик примијени силу ако смије..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

23.07.2022 18:14

Ајде вуцибатине једне ви да нешто говорите о томр, па све вас плаћају у Миталу да тако говорите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

24.07.2022 02:30

Код овог љигавца пола породице у позицији код Доде а друга половица са њим у опозицији играју на сигурно тако да ко год побједи они су ухљебљени .

ОДГОВОРИТЕ