Абазовић поручио у скупштини: Нећу поднијети оставку

- Црногорски премијер Дритан Абазовић поручио је данас у парламенту да неће поднети оставку до тренутка док парламент не одлучи другачије у односу на одлуку донету 28. априла.

Регион 20.07.2022 | 18:19
Абазовић поручио у скупштини: Нећу поднијети оставку

Премијер је то рекао у оштрој полемици са лидером опозицоних Социјалдемократа Дамиром Шеховићем који га је позвао да поднесе оставку да би се, како је рекао, договорили око форме владе која би припремила изборе "и ово међувреме до избора искористили да се издигнемо изнад политичких ровова".

"У случају да то не урадите, даћемо у процедуру иницијативу за вашу смену", рекао је Шеховић у оквиру "премијерског сата".

Шеховић је Абазовићу рекао да ништа није бољи од "Ноћних вукова" код којих је, како је рекао, ишао на славу и цитирао пословицу: "Када кловн уђе у палату, он не постаје краљ, него палата постаје циркус. Ја се плашим да сте ви уласком у владу од ње направили циркус".

Шеховић је Абазовићу рекао да је "мост за деструкцију државе, грађански параван за урушавање свега што је грађанско и европско у њој".

Абазовић је одговорио Шеховићу да је он "дневни вук", односно "антипод ноћних вукова".

"То је исто, само са друге стране - понашањем, поделама, покушајем поларизације... Потпуно идентично. Црногорски Шешељ", одговорио је Абазовић.

Обраћајући се Шеховићу, премијер је рекао "ви сте највећа антиреклама Црној Гори".

"Ви гурате победу ''српског света''. Ваша политика има циљ да се људима огади држава", навео је Абазовић и истакао да Социјалдемократе "политиком екстремизма немају шансу уласка у наредне владе".

Упитао је Шеховића да ли хоће да му влада да стан да би је подржао.

"Ви ширите национализам, ваша странка је пошла удесно. Ви лично и ваша реторика, то не доликује ничему, то је крајња десница", казао је премијер и поручио да процесуирају ствари у парламенту како год мисле да треба.

Абазовић је Шеховићу одговорио и на тврдњу да му је идол председник Србије Александар Вучић и да "има преузету обавезу према њему".

"Немојте да нам спочитавате неистине и да иза ваше политичке фрустрације скривате лице национализма који вам је постао иманентан", рекао је Абазовић и додао да, како је рекао, "трпим ваше приче за издају и Вучића", те упитао за кога треба да радимо.

Премијер је рекао и да све што је урадила влада Дритана Абазовића је специфично и оригинално.

"Није вама до европске агенде, ви сте дестабилизатори. Ви контаминирате политичку сцену и неки људи и пар медија који су конектовани на људе чије смо илегалне активности спречили. Мени је жао ако ДПС жели да води вашу десничарску политику", навео је, између осталог, Абазовић.

(БН Фото: Принтсцреен YоуТубе/Скупштина Црне Горе)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ортхy

20.07.2022 17:03

Мајсторе, врати се тамо гдје си студирао ..,тамо ти је најбоље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ркте

20.07.2022 17:38

Свака част мајсторе... Ни крив ни дужан постаде ти премијер. Битно је пљувати по Србима и то су европске вриједности. Сада, помало "пеглаш" све то....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БР

21.07.2022 10:40

О чему ти причаш, наш хероју, видим да си херој и јунак из задњих ратова

Name

КАМЕН

21.07.2022 12:07

Свака цас АБАЗОВИЦУ РУСИ МИЛОВЕ МАФИЈАСЕ У ЦГ А МИ ЦЕМО ДОДИНЕ У РС

Name

Моје мишљење

20.07.2022 17:41

Абазовић је нешто што свака држава треба.Ом је напредан, пристојан, искрен, артикулисан. Добар кућни одгој и образовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

20.07.2022 20:41

И Здравко је био добар ни он није хтио да поднесе оставку,а сада се не цује.

Name

Сос

20.07.2022 19:44

Сто прије избори и рјесити СЕ оне наказе сто влада 1000 година.Све је унистио И јос унистава. Док је он јос ту ,НЕМА среце за народ ,као и овај лактаски бизон покраденим новцем влада И завадја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нуто Ђавла

20.07.2022 19:50

Ђе да поднесе оставку, кад му је странка добила невјероватни 1% гласова, ја би погино, већ да ме смијене !

ОДГОВОРИТЕ