У Италији се боре са пожарима: Евакуације широм земље

Ватрогасне јединице у Тоскани у Италији боре се против шумског пожара који је довео до евакуације неколико стотина људи након што се запалила и експлодирала цистерна са гасом, а дим од пожара на сјевероистоку Италије натјерао је компанију за изградњу бродова "Финкантери" да затвори фабрику у Монфалконеу у којој ради 3.000 људи.

Свијет 20.07.2022 | 14:36
У Италији се боре са пожарима: Евакуације широм земље

Шумски пожари избили су у неколико дијелова Италије ове седмице, усљед наставка пораста температуре.

У девет градова проглашена је највиша узбуна на топлотни талас, која упозорава на озбиљан ризик по здравље. Очекује се да ће се тај број сутра повећати на 14, а у петак, 22. јула, на 16.

Метеоролози прогнозирају температуру од 40 степени Целзијусових на сјеверу и у централном дијелу земље ове седмице, као и у Апулији на југу и на Сардинији и Сицилији.

Пожар који је избио у понедјељак, 18. јула, близу града Лука у Тоскани наставља да гори и већ је уништио око 600 хектара шуме.

Регионални гувернер Еугенио Ђани саопштио је на “Твитеру” да је пожар код Луке већ довео до евакуације око 500 људи, јер је пламен током ноћи стигао до појединих села и изазвао експлозије неколико цистерни са течним гасом.

Мјештанима Фурланије-Јулијске крајине речено је да остану у затвореном због дима од пожара који је почео у покрајини Крас која се граничи са Хрватском и Словенијом.  

(Срна, фото: Алџазира) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гори

20.07.2022 13:31

Ево велике силе кад се играте са Богом. Заиграт ћете, џехенем се распалио, још само да прогута у утробу земљу. Гори, гори... Мислили сте да можете докле хоћете. Е, нећете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сибир је

20.07.2022 18:26

Перспектива.