Ништа од избора челника полицијских агенција у БиХ?

У понедјељак је, како сазнајемо, поднесен службени захтјев за изузеће предсједавајућег Енеса Обралије и осталих чланова Независног одбора Парламента БиХ из поступања у избору челних позиција у државним полицијским агенцијама.

Босна и Херцеговина 19.07.2022 | 09:25
Ништа од избора челника полицијских агенција у БиХ?

Подносиоци захтјева су у образложењу навели да је потребно извршити изузеће Независног одбора у тренутном саставу због "неправилности у раду које изазивају основању сумњу у непристрасност предсједника и чланова".

Сада о захтјеву мора одлучити Парламент БиХ које и именује Независни одбор. Независни одбор је дужан захтјев одмах прослиједити надређенима односно државном парламенту.

Док Парламентарна скупштина БиХ не ријеши захтјев, процедура избора нових функционера у државним полицијским агенцијама се суспендује. Интересантно, баш за данас су били заказани интервјуи с кандидатима, па је сада упитно њихово одржавање.

На јавни конкурс за избор руководства полицијских агенција на нивоу БиХ стигла је 21 пријава за шест позиција.

У игри су позиције за директора и замјеника директора Граничне полиције БиХ, директора и два замјеника директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ и замјеника директора Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА).

Већина кандидата аплицирала је на више позиција. Тако је за директора ДКПТ-а прихваћено седам пријава, а за два његова замјеника 11 пријава кандидата.

За директора Граничне полиције се пријавило шест кандидата, а за његовог замјеника седам. На функцију замјеника директора СИПА-е конкурисало је седам кандидата.

Према незваничним информацијама међу пријављеним кандидатима су имена Алмира Башића, Мирсада Ђелиловића, Енсада Кормана, Амре Аљић, Фахрудина Халача, Реље Ковач, Едина Малкића, Мирка Купрешаковића, Адмира Газића, Ивице Бошњака, Роберта Перића, Владимира Поповића, Јовице Лазић, Ђуре Кнежевића, Жарка Калема, Ранка Вуковића, Горана Амиџића, Свевлада Хофманна, Зорана Галића, Слободана Крстића и Драгана Кулића.

Крајем маја су истекли мандати директору и замјенику директора Граничне полиције БиХ Зорану Галићу и Фахрудину Халачу, директору Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсаду Вилићу и његовим замјеницима Ранку Вуковићу и Ивици Бошњаку, те замјенику директора Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) Ђури Кнежевићу.

(Клиx/ фото: Д. С./Клиx)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ПРОДАЈА ФУНКЦИЈА

19.07.2022 07:59

ЈЕЛ СЕ И ТУ ПРОДАЈУ ФУНКЦИЈЕ. У ОВОН ЗЕМЉИ СВЕ НА ПРОДАЈУ, НА КОЦКУ. ОГАВНА ЗЕМЉА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.07.2022 08:25

Није земља огавна,огавни су људи и њихов менталитет.

Name

Огаван

19.07.2022 09:32

Си ти земљаце

Name

СКY-"генерал"

19.07.2022 10:57

Без бриге! Ми се бринемо за правду и истину у РС. Ниста нам није преце од властите слободе!

Name

Попај

19.07.2022 08:12

Само дајте да то СНСД организује ,па ће те видјет колико ће их се пријавити....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

19.07.2022 08:13

Како се све у овој дрзави опструисе.засто нови кандидати нису именовани прије истека мандата у мају.казнити одговорне за опструкцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зна се

19.07.2022 08:24

Енес Обралија.познати.муљатор и.лоповчина,био је.у унутарњој контроли.када је начелник теренске канцеларије Грахово Веле Ковач био умешан у шверц цигарета и никад истрага није.ни покушана да се проведе.Све је скривено и.затаскано знао.је Енес.то и те како добро Интерес и новац су чудо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

19.07.2022 08:59

Требате знати да се ове функције договарају и ово је дил између Бакета,Доде и Човића и већ је договорено да ће се послије Октобра успостављати тј.постављати нови директори али зависи од побједе на изборима!!Вилић је Бакетов човјек и неће га нико моћи помјерити,као ни овог Човићевог Галића до Октобра!!Ћулум је засад сигуран у мандату док је Баја на позицији,значи народе ако не падну на изборима све ће остати како они буду договорили,а тамни вилајет звани БиХ ће наставити да тјера народе што даље одавде!!У памет се народееее!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yоки

19.07.2022 09:58

Само развалити наказну бих,и проблем ријешен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босман

19.07.2022 11:48

Хоффман ће проћи..Њемачко му презиме и одговара окупационој њемачкој влади .Њега ће фашиста Шмит да прогура

ОДГОВОРИТЕ