Имамо визију којим правцем треба да иде Српска

Тек када у нашем друштву дође до политичких промјена доћи ће до економских и свих других које се тичу квалитета живота наших људи. Наш циљ јесте да људима омогућимо да нормално живе, да се у овој земљи осјете сигурно и да могу овде да граде будућност, поручили су синоћ у Источној Илиџи лидери СДС-а и ПДП-а приликом одражавања Платформе за дијалог: Актуелни политички изазови и визија развоја Републике Српске. 

Република Српска 18.07.2022 | 09:11
Имамо визију којим правцем треба да иде Српска

„Ми имамо потпуно јасну визију у којем правцу треба да идемо. Видимо да Република Српска и даље сиромаши и иде у обрнутом правцу у односу на онај којим би требала. Српска треба да иде крупним корацима напријед, али са оваквом кризом и тензијама и рекао бих политиком која води у беспуће не може се даље“, истакао је предсједник СДС-а Мирко Шаровић.

Он је поручио да је ово критичан тренутак у коме треба да се удруже снаге које могу да донесу пријеко потребне промјене које су предуслов да Република Српска крене напријед. Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске, Јелена Тривић, рекла је да са грађанима
Источне Илиџе разговара група људи, посланика, којој је Република Српска неупитна.

„Међутим, ми желимо да отварамо Републику Српску, прије свега за инвестиције. Да бисмо имали више инвестиција, боље здравство, најбоље образовање, ми морамо да остваримо политичку стабилност, прије свега мир и да побиједимо корупцију. То су наши кључни циљеви“, рекла је
Тривићева.

Она је навела да је животи људи прије свега одвијају у локалним заједницама, али да виши нивои власти морају да креирају претпоставке за проходност иницијатива локалних заједница. 

„Тренутно није таква ситуација у Републици Српској. Ту смо да разговарамо о питањима у локалним заједницама, као што је Источна Илиџа, која има сјајног начелника, али и о општим питањима.

Републици Српској треба промјена, свијест да је она центар свог свијета, али да је отворена и према другима. Српску треба да води један тим људи који зна како то да уради“, поручила је Тривићева.

Предсједник ПДП-а и посланик у ПД ПС БиХ, Бранислав Бореновић, рекао је да се трибина симболично одржава на бранику Републике Српске – и политичком и економском и географском.

„У наредних 75 дана ћемо своје дјеловање крунисати побједом и доћи у прилику да заједно са Јеленом Тривић и Мирком Шаровићем сачувамо достојанство Републике Српске, да буде она буде запослена и праведна. Након три деценије, када обиљежавамо и јубулеј наше српске Илиџе, хоћемо да покажемо неупитност Републике Српске, али и да она заиста може бити најбоље мјесто за живот у овом дијелу Европе. Направили смо одличан избор за напредак Српске, спој огромне енергије, жеље и хтијења Јелене Тривић - са искуством, способношћу и одговорношћу Мирка Шаровића. Наша земља може бити и биће мјесто у којој људи имају високе плате, пензије, радна мјеста, праведно друштво, 2 јаке институције, као и озбиљне, одговорне и способне људе у заједничким БиХ институцијама у којима Република Српска мора да има велику одговорност“, рекао је Бореновић.

Посланик СДС Дарко Бабаљ је рекао да је данас када општина Источна Илиџа прославља 30 година постојања у Републици Српској поносан на оно шта види и на оно што је учињено у овој општини у протеклом периоду.

„Општина Источна Илиџа је са максималним радом и трудом и минималном помоћи било кога са стране, захваљујући труду својих становника, показала да се може успјети. Дошло је вријеме да исто тако и Република Српска властитим радом и трудом покаже да се може ићи напријед. Увјерен сам да ће кандидати за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ Јелена Тривић и Мирко Шаровић, који су вечерас са нама показати шта значи вољети, жељети и хтјети“, казао је Бабаљ.

Начелник Источне Илиџе Маринко Божовић је поручио да су Мирко и Јелена људи који имају јасну визију у ком правцу треба да усмјеримо Републику Српску и како да је поведу путем просперитета. Он је истакао да ће са Мирком и Јеленом Република Српска имати довољно памети, знања,
искуства, енергије и свега оног што је неопходно да би се десиле суштинске промјене у свим видовима живота.

„Ту мислим и на измјене свих оних лоших законских рјешења чијим би се измјенама омогућило стварање Републике која би , као што то и њен устав гарантује , требало да буде праведна према свима и у којој не би било дискриминације, што, нажалост, данас није случај“, поручио је Божовић.

(БН) 

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

СНСД

18.07.2022 07:45

Идемо путем који смо ми трасирали. НАТО и ЕУ ста ту има да се зна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еро

18.07.2022 09:21

ЕУ. НАТО. је готова ствар то је Миле подупло. Али народ интересује кад би се требало преци из фазе презивљавања у фазу нормалног зивљења И зауставити Милину политику на граници сукоба неповјерења сијања мрзње. Опозиција ниста не обецава није брате јасна који је њихов пут којим треба ици.

Name

Ортхy

18.07.2022 10:40

НАТО и ЕУ су за нас "игра штапа и шаргарепе" а ми смо магарац који јури за тим. То је стратегија коју Европа и УСА користи за нас. Увијек ће измислити нове разлоге и проблеме зашто нисмо добродошли у наведене институције. Него, да ми уредимо своју Републику Српску, да се окренемо својим породицама, својим пословима, њиви, Светосављу, Богу, да нам породица буде као модел за државу!

Name

Ре

18.07.2022 22:31

Пусите људи високу политику и ЕУ. Дајте да радимо паметно и поштено у РС. Да изаберемо ове нормалне људе. Брзо би ријешили 80 % свих проблема.

Name

Коле

18.07.2022 07:48

Браво. Најбољи сте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

18.07.2022 08:17

Немојте се тиме хвалисати свака нормална особа има јасну слику и визију да РС треба да иде путем добра и напретка.На вама је да то пробате спровести у дело

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.07.2022 08:49

А како да спроведу то у дјело кад им гласаци и они који неце да изаду на изборе не дају сансу да се показу на дјелу,дајмо им сансу да видимо дали це бити боља власт у односу на тренутну ,сто се тице кадрова опозиције тренутно најбоља комбинација Саровиц-Тривиц

Name

визионар

18.07.2022 08:52

Имао сам и ја визију да цу за Аустралију ево ме у Њемацкој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

18.07.2022 10:07

Једини исправан пут за српски народ је онај који иде у правцу од 180 степени супротно од пута којим иде Русија, а пошто ви, мислим на опозицију и позицију љубите скуте Путину, ја и моја породица се одлучујемо за Европу! Хаста ла виста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фед

18.07.2022 11:34

Мозес ти имати визију ал без увазавања Дрзаве БИХ нема ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви

18.07.2022 12:40

Ми имамо визију али је не можемо спровести у дјело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

18.07.2022 14:43

НАЈБОЉИ. ШАРОВИЋ И ТРИВИЋ. И ВУКАН И РАДОВИЋ. УГРОЖЕНИ МОРАЈУ ДА ИЗАЂУ НА ИЗБОРЕ. НЕМАЈИ ПРАВО ПОСЛИЈЕ ДА СЕ ЖАЛЕ. МЛАДИ СВИ, НЕЗАПОСЛЕНИ, ПЕНЗИОНЕРИ, СЕЉАЦИ И СВИ НЕЗАДОВОЉНИ ОВОМ ВЛАСТИ. БАШ ОВЕ ГРУПАЦИЈЕ НАЈМАЊЕ ИЗЛАЗЕ. СМАТРАЈУ ДА НИШТА СЕ НЕ МОЖЕ ПРОМИЈЕНИТИ, ЈЕР СУ ИЗБОРИ ОНОГ КО МОЖЕ КРАСТИ. ЈА ИЗЛАЗИМ. ПЕНЗИОНЕР САМ. ТО ЈЕ СВЕЧАНИ ДАН. МЕЂУТИМ, ДА САМ ПОЉОПРИВРЕДНИК У ЏИЗМАМА БИ ДОШАО ГЛАСАТИ. НЕБИ ПРОПУСТИО. САВ ДРУГИ ПОСАО БИ ОСТАВИО ТАЈ ДАН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

18.07.2022 15:14

Правцем Србија или?

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

18.07.2022 18:38

Јелена,Вукан и Драшко до побједе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наивна странка

19.07.2022 17:43

Јест вам Миле увалио врућ кромпир. Кад сад добијете изборе у октобру и видите колико је РС у говнима, има народ да вас пљује гдје год да се појавите. Нема ни напретка ни визије без лоповлука и крађе. То је било главно оружје Додика и његових полтрона. Ви ако мислите да можете РС држати стабилну у будућности без тога, Вама треба Нобелову награду за то дати. Ако побиједите, а хоћете, нек вам је Бог на помоћи.

ОДГОВОРИТЕ