Новак Ђоковић је пласирао Високо у врх свијета

Отворени су тениски терени у парку "Равне 2". Прво је одигран пријатељски меч између најбољег тенисера Новака Ђоковића и "остатка свијета". Ђоковић је прво играо Алдина Шеткића, затим Аљажа Беденеа, а на крају против Ивана Додига. Меч је завршен резултатом 7:5 за Ђоковића.

Босна и Херцеговина 13.07.2022 | 18:55
Новак Ђоковић је пласирао Високо у врх свијета

Након тога, услиједио је меч парова у којем су Додиг и Аљаж побиједили Шеткића и Ђоковића. 

Како преноси "Аваз", након мечева присутнима се обратио предсједник Олимпијског комитета БиХ Миланко Мучибабић, који је уручио и прикладне награде.

- Шта рећи послије ове позитивне енергије коју су донијели. Ово значи само напредак и будућност, све остало је иза нас. ОК као партнер стоји са свим ресурсима иза овога. Мислим да ће ово уз Ђоковића и Османагића прерасти у камп. Данас је БиХ сретна, данас су људи долазили - рекао је Мучибабић.

Он је Ђоковићу уручио двије награде, за амбасадора и промотера олимпијских вриједности. Награду за Промотера олимпијских вриједности добио је и Семир Османагић. Алдин Шеткић, Аљаж Бодене и Иван Додиг добили су захвалницу за промотере олимпијских вриједности. Тенисери су такођер добили бројна умјетничка дјела.

Градоначелник Мирза Ганић је Ђоковића прогласио почасним грађанином Високог. ГВ је једногласно донијело ову одлуку.

- Ђоковић је пласирао Високо у врх свијета. Имамо госте из цијелог свијета и хвала му - рекао је Ганић.

- Желим да се свима захвалим од срца, хвала што сте уљепшали овај догађај. Још једном хвала Семиру и Сабини. Одлични су терени, квалитет је сјајан, хвала и господи Аљажу, Ивану и Алдина што су издвојили своје вријеме. Цијеним и ја и читава организација што сте дошли овдје, цијеним од срца, хвала и волонтерима скупљачима лоптица. Надам се да сте уживали у програму, нама је било забавно на терену, у духу заједништва послали смо поруке мира будућности, спорта и здравља - рекао је Ђоковић. 

Истакао је да му је циљ да буде што здравији и да се што прије опорави и спреми за наредни изазов. 

- Не бринем се уопће нити осјећам притисак да журим јер ми откуцава спортски сат. То су теме које су наметнуте од других. Тенис је позитивно измијењен. Доста је продужен вијек тенисера. Има доста примјера гдје играју тенисери изнад 35 година. Данас је то уобичајено јер је напредовао професионализам. Када видите како људи раде, тренирају, једу све је то доведено до савршенства. 

Ђоковић се осврнуо и на "пирамида куп".

- Има пуно добрих идеја, ја волим да проведем квалитетно вријеме са Семиром и увијек ме оплемене ти разговори с њим. У будућности, сљедеће године или оне тамо, морају коцкице да се посложе, да видимо је ли то међународни турнир, хуманитарног карактера или бодова. Први корак је направљен. Ово је само почетак. Значи пуно за све узрасте, нарочито за наш професионалце да имамо овакве терене и да можемо да се припремамо овдје.

Најбољи тенисер свијета се осврнуо и на одлуку о УС опену.

- Тренутно размишљам о одмору. Мислим да је и заслужени и жељан. Ја увијек нешто радим физички, па ћу тијело одржавати форму. Надам се добрим вијестима из Америке, жеља ми је да играм. Све што је мене сам урадио. Чекам добре вијести и надам се да ће их бити, ако не бит ћу овдје тренирати и играти регионалне турнире гдје ме пуштају.

Одговарајући на питања новинара, Новак је рекао да је ментални тренинг једнако важан колико о физички.

- Битно је развијати мозак јер је ту почетак и крај свега. Ако то осмислимо у глави и ако вјерујемо у то, својим примјером то потврђујем, успјет ћемо. Не може све доћи преко ноћи. Све оно сто се чини и мисли на дневној бази уживате са остваријавањем снова. Пуно ми је срце када видим да се млади баве спортом. Са свом овом технологијом тешко је проводити вријеме вани. Желим охрабрити све млађе да изађу вани и учествују у свим друштвеним програмима. Увијек се враћам у Високо наравно.

Семир Османагић у свом говору рекао је да су жељели да што више људи из свијета тениса буде овдје. 

- Хвала свима којима су дошли. Хвала на подршци. Ово је само почетак. Сада иде кориштење ових терена. Желимо репрезентације, младе таленте, да Новак за 15 година учи младе. Ко други него Новак који је човјек изнад свега - рекао је Османагић.

(Аваз Фото: Аваз)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Маре

13.07.2022 17:47

Краљ ❤️ да да Бог драги, па да је висе оваквих људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

13.07.2022 21:14

Ко це повуци национални интерес јели или није кад је скупстина идиота?

Name

Све

13.07.2022 17:57

Најбоље ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градацац Модрица

13.07.2022 18:16

Нема ста, наса места ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хвала Новаку и Семиру!

13.07.2022 18:24

Нек се бар некад несто деси народу фино и позитивно на овим просторима. Да се мало народ орасполози у овој политицкој монотонији и досади..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака час !

13.07.2022 18:27

Фактицки свјетски геније који је способан, јак и омиљен медју свим народима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамиз

13.07.2022 18:42

Господин ?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

13.07.2022 18:44

Хвала и да си жив и здрав. Пуно успјеха у наредним мечевима од срца. Ти си показатељ да добри људи могу испливати из овог вртлога национализма и мржње. Хвала Семире, Хвала Новак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко

13.07.2022 19:11

Новак Дјоковиц није био у Бања Луци скоро 10 година? Није отворио најмодернији тениски центар у Бања Луци а обецао је. Засто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

14.07.2022 06:13

Размисли мало. Најтезе је данас пронаци цовјека ,оцигледно да је османагиц цовјек у кога ноле вјерује и кога постује.оцигледно да таквога у бања луци није насао.

Name

Старина

14.07.2022 10:57

Зна се док је ова група на власти нема ништа прочитао је он њих и њиховог бога,прво треба њима нешто ситно,али неће да може

Name

Височанин

13.07.2022 19:24

АПСОЛУТНА ВЕРТИКАЛА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелен

13.07.2022 19:37

Ноле, то је Србски понос, људска величина! Воли те Република Српска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.07.2022 20:55

Све то стоји, ал сви наси лете у Федерацију , Ноле кад је у БиХ или је у Високом или на Требевицу у Федерацији, а РС избјегавају јер наси политицари гледају како це их искористити и извуци корист, ми смо криви , а ово је и порука цијелој РС да док је СНСД власт сви це нас заобилазити . Ноле је господин и прави србин и цовјек, на залост политика тјера све од РС. Зна Ноле гдје це инвестирати

Name

босанко

13.07.2022 19:56

А ста рец него БРАВО ЛЕГЕНДО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стефан

13.07.2022 20:07

Људина био и осто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

браво легендо

13.07.2022 20:08

Османагиц ДЈоковиц и остали спортисти могу бити примјер политицарима како се мозе сурадјивати кад је цовјек искрен и постен као ови овдје.А политицари лопови и криминалци цине све да завадјају народ да би обстали на позицијама гдје могу пљацкати и красти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гхост Ридер Доwнлоадер

14.07.2022 07:19

Ипак ово раде за дусу цивилизације ...

Name

Махмут

14.07.2022 05:46

Свака цаст господину Дјоковицу.Свјетска велицина досла у насе мало Високо је позитивна ствар .Ето среце да је висе оваквих људи да зблизе све народе у БиХ ,а мање политицара који нас завадјају и пљацкају.Зив и здрав био Дјоковицу и додји нам опет.

ОДГОВОРИТЕ